Antena Meniu Search
x

Video "Un nenorocit". Două copile din Mehedinţi, violate de tatăl vitreg. Mama a aflat, dar nu a luat nicio măsură

Încă un caz șocant de abuz sexual asupra minorilor iese la iveală, în comuna Stângăceaua, Mehedinți. Două copile în vârstă de 12, respectiv 15 ani au fost violate în repetate rânduri de tatăl vitreg, în vârstă de 63 de ani. Se pare că fetele erau supuse abuzului de mai multă vreme, iar mama copilelor nu ar fi fost străină de aceste fapte odioase. Bărbatul, care era şi poştasul comunei, a fost arestat în cele din urmă, iar cele două fete se află acum în grija celor de la DGASPC. 

de Redactia Observator

la 25.05.2024 , 10:07

Coşmarul fetelor a început în urmă cu trei ani, pe când una dintre ele avea doar 11 ani. Speriate, copilele s-au destăinuit mamei, însă.

Violate de tatăl vitreg

Adriana Giumaca, mama minorelor: Mie mi-a spus fata mare, acum doi ani sau acum trei ani, nu mai ţin minte exact, dar nu am crezut. Bineînţeles, l-am întrebat şi pe el, dar a negat. N-am crezut, ăsta e adevărul.

Vezi și

Mai mult decât atât a preferat să ascundă aceste aspecte de restul familiei.

Pe acelaşi subiect

Adriana Giumaca, mama minorelor: Acum doi ani am fost în Germania, atunci au fost fetele cu el. Tocmai de aceea, de atunci nici nu am mai plecat. Bine, am mai plecat, dar fetele nu au mai rămas acasă cu el.

Reporter-Elena Giumaca, bunica minorelor: Când le abuza pe fetiţe?

- Nu ştiu nimic, nu ştiu de astea nimic.

- Îl credeaţi în stare de aceste lucruri?

- Nu, nu.

Situaţia a ieşit la iveală după ce una dintre fete i-a povestit la şcoală consilierei, ororile la care ea şi sora cea mare erau supuse.

Alin Dumitru Gogoaşă, director Școala Gimnazială Stângăceaua: Doamna consilier, la prima ora de consiliere pe care a avut-o, a vorbit cu fata si atunci fata i-a spus faptul că a fost abuzată sexual de tatăl vitreg. Şi după aceea, automat noi ne-am sesizat. Am discutat la DGASPC şi s-au luat masurile pe care dânşii au considerat.

Gabriela Miuleasa, Asistență Socială Primăria Stângăceaua: Fetele nu erau monitorizate de noi pentru că nu am stiut de aceasta problemă, dacă am fi stiut am fi facut ceva. Am fost, am făcut anchetă socială

Cazul a ajuns şi în atenţia poliţiştilor. Bărbatul a fost, inițial, reținut pentru 24 ore.

Ag. princ. Gabriela Ciocioană, purtător de cuvânt IPJ Mehedinți: Ieri, barbatul a fost prezentat Judecătoriei Strehaia, cu propunere de arestare preventivă pentru o perioadă de 30 de zile.propunere ce a fost însuşită de instanţă.

Vecinii au rămas şocaţi, mai ales că bărbatul le trecea pragul, lună de lună.

Vecini: Nu mi se pare normal ca un tata să îşi abuzeze copiii.

- Noua ne pare rpu de fete, dar el, un nenorocit e. 

- E păcat dacă a făcut chestiile astea.

Cele două copile se află acum în grija DGASPC Mehedinţi.

Amalia Lungu, șef serviciu DGASPC Mehedinți: Sunt destul de afectate acum, dar beneficiază de suportul colegilor mei, psihologi şi terapeuţi şi speram că vor depăşi această situaţie.

Bărbatul este acuzat de două infracțiuni de viol în formă continuată şi riscă ani grei de închisoare. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like | 1 vot
Întrebarea zilei
IPS Teodosie: Femeile abuzate să îşi ducă crucea. Sunteţi de acord cu această declaraţie?
Observator » Evenimente » "Un nenorocit". Două copile din Mehedinţi, violate de tatăl vitreg. Mama a aflat, dar nu a luat nicio măsură