Antena Meniu Search
x

Video Cinci elevi din Damboviţa şi-au violat două colege minore. Fetele abuzate au dizabilităţi

Sistemul de învăţământ este din nou zguduit din temelii de un caz şocant venit din Dâmboviţa! Două adolescente de 17 ani au fost violate de cinci colegii de şcoală. Agresorii sunt toţi minori! Unul dintre abuzuri a avut loc chiar în baia liceului. Al doilea, într-o staţie de autobuz. Ambele victime sunt cu dizabilităţi şi se află în plasament la două familii. Reacţia directoarei liceului unde agresorii şi victimele învaţă a fost halucinantă. Deşi cei cinci tineri au fost arestaţi, în şcoală nu s-a luat nicio măsură.

Ana Grigore
de Ana Grigore

la 25.04.2024, 19:16

Vezi și

Una dintre victime este o adolescentă de 17 ani cu dizabilităţi. Fata tocmai terminase orele şi mergea spre casă, când patru colegi de şcoală au abordat-o într-o zonă izolată de la marginea satului. 

Ana Grigore, reporter Observator: Totul s-a întâmplat în apropierea acestei staţii de autobuz, aflată la doar cinci minute de liceul unde fata învaţă. Aici, cei patru ar fi abuzat-o sexual pe fată, iar nimeni nu ar fi fost în preajmă pentru a o salva din mâinile agresorilor.

Şi-au violat colegele de şcoală 

Fata care se află în plasament la o familie adoptivă s-a dus acasă în stare de şoc. Nu le-a povestit însă părinţilor ce s-a întâmplat. Adulţi au sesizat că e o problemă, iar într-un final au aflat totul. După 10 zile au depus plângere la poliţie. O zi mai târziu, cei patru elevi cu vârste între 15 şi 17 ani au fost reţinuţi. 

Pe acelaşi subiect

În timpul anchetei a ieşit la iveală că trei dintre ei nu erau prima lor grozăvie şi au avut în gaşcă un alt băiat la prima agresiune. Cealaltă victimă, tot o adolescentă de 17 ani cu dizabilităţi, a fost abuzată în baia şcolii. <Baie scoala viol> 

Ana Grigore, reporter Observator: Primul abuz a avut loc la începutul lunii februarie, în liceul în care învaţă atât agresorii, cât şi victimelele lor. Prima fată abuzată este chiar o colegă de clasă care are, de asemenea, dizabilităţi. Totul s-a întâmplat în pauza dintre orele de curs. Cei patru au ademenit-o pe fată în baia unităţii de învăţământ şi au violat-o. Trei dintre ei au participat şi la ce de-al doilea viol.

Subinspector Ana Maria Liță, IPJ Dâmboviţa: Minorul de 17 ani a fost reţinut. Pe numele acestuia fiind emis un mandat de arestare preventivă pentru 30 de zile. Ceilalţi trei minori, în vârstă de 15 şi 16 ani, au fost arestaţi preventiv pentru 30 de zile.

Suspecţii au fost arestaţi

Timp de aproape două luni, nimeni nu a luat nicio măsură împotriva elevilor. Directoarea unităţii de învăţământ spune că acum a aflat din presă ce s-a întâmplat.

Georgiana Dobrinoiu, directoarea liceului din Voineşti: Noi nu avem niciun detaliu referitoare la aceste cazuri, nu am fost informaţi de nimeni. Elevii nu au un comportament inadecvat nici în cadrul orelor de curs, adică nu am avut nicio plângere. 

Cei cinci adolescenţi sunt acum cercetaţi în arest preventiv pentru viol şi agresiune sexuală. Incidentul vine la doar două luni de la cazul care a şocat întreaga ţară. Un băiat de opt ani a fost violat de două ori de colegi în toaleta unei şcoli de prestigiu din Capitală. Directoarea unităţii de învăţământ a fost acuzată că a muşamalizat totul. În urma scandalului, şi-a dat demisia. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like | 4 voturi
Întrebarea zilei

Veţi participa la Slujba de Înviere?

Observator » Evenimente » Cinci elevi din Damboviţa şi-au violat două colege minore. Fetele abuzate au dizabilităţi