Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Video Un vameș din portul Constanța si doi complici, reținuți pentru luare de mită. Ar fi primit zeci de mii de euro de la oameni care voiau actele mai repede

Portul Constanţa Sud Agigea a fost paralizat aseară de procurorii DNA. Trei vameși, prinși în flagrant, au fost reținuți pentru luare de mită și complicitate la luare de mită. Vorbim despre sume care se ridică la zeci de mii de euro. Şi asta nu e tot. Cercul de suspecți al procurorilor este de cel puțin 30 de vameși și comisionari vamali. 

de Andreea Filip

la 13.09.2024 , 13:38

Polițiștii au făcut trei rețineri. Este vorba despre vameș, comisionarul vamal și și un individ care ar fi scos banii din port, spuna anchetatorii, din cauza legii care prevede ca vameșii să declare la intrarea și la ieșirea din serviciu banii pe care îi au asupra lor. 

Vameș, acuzat de luare de mită

Vameșul este acuzat acum de luare de mită iar ceilalți doi de complicitate la luare de mită. Într-o primă fază au fost găsiți 5.000 de euro și 8.000 de lei, însă, în urma perchezițiilor, au fost găsiți în total 20.000 de euro. 

Vezi și

Banii erau primiți pentru urgentarea formalităților vamale. Așadar, oamenii dădeau acei bani pentru a primi documentele de care avea nevoie mai repede, fără să mai aștepte zile în șir pentru ele. 

Au fost făcute mai multe percheziții la domiciliile mai multor indivizi. Surse din anchetă spun că ar fi vorba de alți 30 de suspecți.

Andreea Filip Like

Nu cred în coincidențe, cum nu cred că am ajuns întâmplător în această meserie. Unele lucruri sunt predestinate și, orice ai face, se întâmplă.

Întrebarea zilei
Vi se par prea stricte regulile impuse pentru uniforma elevilor?
Observator » Evenimente » Un vameș din portul Constanța si doi complici, reținuți pentru luare de mită. Ar fi primit zeci de mii de euro de la oameni care voiau actele mai repede