Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Video Vânător român, faţă în faţă cu un mistreţ furios. Povestea care dă fiori, o lecţie de viaţă "predată" în Mureş

Poveştile vânătorilor ar putea umple volume întregi de cărţi, dar puțini cunosc adevăratele pericole la care se expun aceştia. Iar pentru a nu-şi pune viaţa în pericol şi pentru a-şi perfecționa abilităţile, vânătorii profesionişti, dar şi amatori au organizat un concurs de vânătoare. Între două-trei focuri de armă, participanţii au împărtăşit unii cu alţii experienţele trăite de-a lungul timpului.

de Sorin Tanţoş

la 08.09.2024 , 08:51

La doar 20 de kilometri de orașul Reghin, în județul Mureș, într-un peisaj de poveste, zeci de vânători profesioniști, dar și amatori s-au adunat pentru a-și demonstra măiestria în mânuirea armelor și pentru a-și testa cunoștințele despre tehnicile de vânătoare. În mijlocul naturii, acești aventurieri înnăscuți şi-au pus la încercare abilitățile și au împărtăşit experiențe care mai de care mai inedite. 

Concurs de vânătoare în Mureş

"Se desfăşoară concursul  "Cel Mai Bun Vânător", în poligonul de TIR din localitatea Orşova. Participă 43 de concurenţi, vânători şi amatori. Această activitate este una binevenită, pentru că vânătorii se pregătesc, astfel încât, la vânătoare să nu rănească animalul, ci să-şi realizeze obiectivul uciderii animalului, care face obiectul vânătorii", spune Alexandru Câmpeanu, instructor poligon de tragere.

Vezi și

Iar poveştile vânătorilor nu au fost deloc puţine. De la întâlniri neașteptate cu animalele sălbatice, la momente de adrenalină pură și lecții învățate în sălbăticie, toate le-au dat ocazia să afle ceva nou.

"Un mistreț care era pe pragul de a mă ataca. A venit, s-a apropiat, dar din cauza câinilor care se aflau în spate nu am putut să tragem vreun foc, şi în momentul în care mistreţul m-a văzut, a venit exact spre mine. A fost multă adrenalină. În acel moment nu mai ai timp să te gândeşti la altceva, decât să-ţi salvezi viaţa sau să te concentrezi, astfel încât să reuşeşti să-l dobori", povesteşte un vânător.

Iar concurenţii desemnaţi "Cei mai buni vânători" nu au plecat acasă cu mâna goală. La finalul competiţiei, cei care au ocupat podiumul au primit trei arme de vânătoare.

Sorin Tanţoş Like
Întrebarea zilei
Aţi putea să vă îndepliniţi sarcinile de serviciu într-un interval de lucru mai scurt?
Observator » Evenimente » Vânător român, faţă în faţă cu un mistreţ furios. Povestea care dă fiori, o lecţie de viaţă "predată" în Mureş