Antena Meniu Search
x

Video Vreme extremă în Moldova. Temperaturile resimţite dimineaţa au fost şi de minus 24 de grade Celsius

Dimineţile sunt extrem de geroase în această săptămână, mai ales în zona Moldovei, unde temperaturile nu doar că au fost cu minus, ci au atins valori record. 

de Angela Bertea

la 11.01.2024, 09:48

Vezi și

E luna lui Gerar şi o simţim din plin pe pielea noastră. Au fost două dimineţi cu temperaturi resimţite de până la minus 24 de grade Celsius şi nici această dimineaţă nu face notă discordantă. Acum, la Suceava termometrul arată - 9 grade, însă temperatura resimţită este mult mai scăzută. Cei care trebuie să meargă la muncă, trebuie să iasă mai repede din casa ca de obicei, și asta pentru că parbrizul mașinii este înghețat. Iar accesoriul de dimineață este racleta.

Ce trebuie să facem pentru a face faţă frigului 

Și pentru a va arăta cât de rece este, ei bine, daca stropesc parbrizul cu apa in doar câteva secunde îngheata înapoi. Totuși, astăzi gerul se mai potolește puțin, temperaturile vor crește uşor, însă nu pentru mult timp, de vineri revin temperaturile extreme.

Tocmai de aceea, specialistii au și câteva sfaturi despre cum sa ne protejam de frig. Este indicat sa ne îmbrăcăm mai gros, cu haine rezistente la umezeala care sa ne protejeze fata, capul și mainile pentru a evita pierderile de căldură. Totodată, sa avem o încălțăminte lejeră care sa nu împiedice circulația la nivelul membrelor.

Este recomandat sa evitam deplasările și să nu stam foarte mult timp în frig, însă dacă e necesar să ieșim este indicat sa mai intrăm din când în când în spații încălzite Ori sa bem ceva cald. Și nu în ultimul rând să avem o alimentație echilibrată, să mâncăm alimente bogate în proteine, legume și fructe.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Când ţineţi post negru, renunţaţi inclusiv la apă?

Observator » Evenimente » Vreme extremă în Moldova. Temperaturile resimţite dimineaţa au fost şi de minus 24 de grade Celsius