Antena Meniu Search
x

Zăpada dispare, apar gropile! Şoferii care nu reuşesc să le evite, ajung cu maşinile în service

Când se topeşte omătul, se topeşte şi asfaltul! După iarna scurtă cu zăpadă din belșug, avem parte de gropi pe măsură.

Vezi și

Când se topeşte omătul, se topeşte şi asfaltul! După iarna scurtă cu zăpadă din belșug, avem parte de gropi pe măsură.

Odată cu soarale, răsar şi craterele pe un bulevard intens circulat din nordul Capitalei. O groapă cu o lungime de un metru şi jumătate îi întâmpină pe şoferi chiar la intrarea pe şosea. Craterul s-a mărit, odată cu deszăpezirea. Sarea folosită de autorităţi a topit pur şi simplu asfaltul de proastă calitate. 

Iarna intensă din această săptămână a lăsat în urmă acelaşi peisaj pe mai toate străzile din Bucureşti. Puţini şoferi reuşesc să evite gropile. Cei mai mulţi ajung direct la service-ul auto. 

Anvelopele sunt primele afectate de gropi: peste 10 mii se strică, în medie, în fiecare an. Jantele, pivoţii, amortizoarele şi caseta de direcţie sunt alte componente des înlocuite. O ştiu foarte bine şi şoferii care trec prin Maramureş. 

Gropile au apărut ca ciupercile după ploaie, pe şoseaua care duce spre pârtiile de schi din Borşa. Aşa se face că pentru a parcurge drumul cândva pitoresc e nevoie acum de un timp dublu, de nervi tari... şi de multă răbdare. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Unde vă petreceţi Sfintele Paşti?

Observator » Evenimente » Zăpada dispare, apar gropile! Şoferii care nu reuşesc să le evite, ajung cu maşinile în service