Antena Meniu Search
x

Video Interviu cu Mircea Geoană: "Capacitatea militară a Rusiei de a crea dificultăți Republicii Moldova este foarte redusă"

Republica Moldova nu trebuie să se lase intimidată de Vladimir Putin. Este mesajul transmis de secretarul general adjunct al NATO, Mircea Geoană, într-un interviu pentru Observator, exact în ziua în care preşedintele Maia Sandu se află la Bucureşti. Urmărim un fragment din interviul pe care mi l-a acordat în urmă cu scurt timp. 

Andreea Ţopan
de Andreea Ţopan

la 23.02.2023, 14:39

Vezi și

Andreea Țopan, reporter Observator: "Ce implicații are anularea decretului prin care Rusia respectă suveranitatea și integritatea Republicii Moldova în problema transnistreană?"

Mircea Geoană, secretar general adjunct al NATO: "Este vorba de continuarea unei presiuni la nivel comunicaţional și de comunicare strategică pe care Rusia o face adresa Ucrainei, la adresa tărilor care au dificultăţi nu atât de mult legate de război deschis cum este cazul în Ucraina, Republica Moldova, Georgia, Bosnia, zona Balcanilor de Vest, Africa. Rusia încearcă să intimideze.

Eu sper din toată inima că frații și surorile noastrre din Republica Moldova să nu se lase intimidați, pentru că capacitatea Rusiei de a crea dificultăți râmâne importantă, capacitatea militară a Rusiei de a crea dificultăți Republicii Moldova este foarte redusă, nu au forța militară suficientă  să cucerească Odessa și după aia să facă eventula joncțiune către Transnistria, dar cred că si noi toți avem obligația de solidaritate cu Republica Moldova, cu alți parteneri de-ai noștri care sunt în dificultate.

Inclusiv discursul, gestul anulării decretului, ce spunea Lavrov la adresa Republicii Moldova, fac parte dintr-un arsenal de razboi hibrid, comunicare strategică, intimidare la nivelul cel mai înalt, crearea de false dileme acestor parteneri ai noștri, fac parte din arsenalul rusesc."

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Exclusiv Observator » Interviu cu Mircea Geoană: "Capacitatea militară a Rusiei de a crea dificultăți Republicii Moldova este foarte redusă"