Antena Meniu Search
x

Video "România va avea mai puţin de suferit pentru că nu e atât de dependentă de Rusia". Cum vede un jurnalist din Cernăuţi conflictul dintre Rusia şi Ucraina

O invazie a Ucrainei ar putea avea efecte economice extrem de dure pentru Rusia. Europa evaluează ce preţ va plăti, la rândul ei, în caz de război. Pe termen lung, preţul gazului ar putea creşte şi mai mult.

Alexandra Paraschiv
de Alexandra Paraschiv

la 15.02.2022, 10:37

Vezi și

Marin Gherman, jurnalist din Cernăuţi, spune că sunt improbabile nişte sancţiuni duse la extrem pentru că Occidentul nu ar fi pregătit de o ieşire compleată a Rusiei din SWIFT, sistemul de transfer interbancar. În ceea ce priveşte România, Marin Gherman este de părere că ţara noastră nu va fi foarte afectată indiferent de ce se va întâmpla în Ucraina pentru că România nu este dependentă de Rusia.

"Cele mai sensibile sancţiuni pentru Rusia sunt cele energetice, ce vizează energia, exporturile. Sancțiuni care vizează domeniul financiar, bancar. Nu văd nici Rusia nici Occidentul pregătite pentru deconectarea de la sistemul SWIFT. În planul 3 vorbim despre sancţiuni personale. România va avea mai puţin de suferit, nu este chiar atât de dependentă. Ar putea să sufere colateral investitorii din străinătate care au legături cu Rusia. Vorbim despre asemenea sancţiuni putem să le numim draconice sau drastice în eventualitatea unui atac clasic, direct al Rusiei împotriva Ucrainei. Rusia e dependentă financiar de veniturile care vin de pe urma exportului de gaze. O Rusie care închide robinetul înseamnă o Rusie care ar putea rămâne fără bani. Nu văd ca ceva posibil deconectarea Europei de la gazul rusesc", a declarat Marin Gherman pentru Observator.

Vezi interviul integral în player-ul video.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să fiţi hărţuiţi într-un teambuilding?

Observator » Exclusiv Observator » "România va avea mai puţin de suferit pentru că nu e atât de dependentă de Rusia". Cum vede un jurnalist din Cernăuţi conflictul dintre Rusia şi Ucraina