Antena Meniu Search
x

Cine a lăsat cinci sicrie la Turnul Eiffel. Erau acoperite cu steagul francez şi cu mesajul "soldații francezi morți în Ucraina"

Război în Ucraina. Angajații Turnului Eiffel au descoperit sâmbătă dimineața cinci sicrie așezate în faţa monumentului.  De dimensiune normală, acestea erau umplute cu ipsos, acoperite cu steagul Franţei şi aveau lipite mesajul "Soldații francezi care au murit în Ucraina".  A fost deschisă o anchetă pentru "posibilă interferenţă străină", potrivit BFMTV. O persoană arestată în acest dosar a declarat că a fost "plătită cu 40 de euro" pentru a transporta cu o dubă doi străini și cele cinci sicrie. 

de Redactia Observator

la 03.06.2024 , 11:58

Potrivit presei franceze, sâmbătă, în jurul orei locale 9:00, trei persoane au lăsat cinci sicrie la baza Turnului Eiffel. Acestea erau înfășurate în drapelul Franței și aveau lipite mesajul "Soldați francezi morți în Ucraina".

În interior aveau ipsos sau rigips. Șoferul unei autoutilitare Ford folosite pentru transportul sicrielor a fost arestat la scurt timp. A declarat că a fost plătit cu 40 de euro pentru a lăsa doi străini și cele cinci sicrie la baza Turnului Eiffel.

Ceilalţi doi suspecţi au fost arestaţi în timp ce se pregăteau să ia un autobuz spre Berlin, la autogara Bercy, potrivit unei surse din poliție, citate de BFMTV. Cele trei persoane sunt născute în Bulgaria, Germania și Ucraina şi au fost reţinute pentru "violență cu premeditare".

Articolul continuă după reclamă

Cine a lăsat cinci sicrie la Turnul Eiffel. Erau acoperite cu steagul francez şi cu mesajul "soldații francezi morți în Ucraina"

BFMTV

Pe acelaşi subiect

O "posibilă interferență străină"

A fost declanşată o anchetă pentru a stabili o "posibilă interferență străină". Există suspiciuni potrivit cărora sicriele reprezintă o provocare şi fac referire la trimiterea de trupe occidentale în Ucraina, idee susținută de președintele francez Emmanuel Macron. Presa franceză a relatat că Franța ar putea trimite în curând instructori militari în Ucraina, în ciuda îngrijorărilor unor aliați și a criticilor din partea Rusiei.

Nu este primul incident de acest gen petrecut recent în Franţa. În noaptea de 13 spre 14 mai, pe memorialul Holocaustului din Paris au fost pictate mâini roşii iar poliția suspectează trei persoane care au fugit în străinătate. În octombrie, după începerea războiului Israel-Hamas, pe mai multe fațade din regiunea Parisului a fost desenată steaua lui David

În acest caz a fost arestat un cuplu de moldoveni iar autoritățile franceze au atribuit incidentul serviciilor de securitate ruse (FSB). În ambele cazuri, a fost vorba de "sponsori care au plătit pentru a destabiliza și a creea diviziuni din societatea franceză", a acuzat luna trecută ministrul de Externe, Stéphane Séjourné.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei
Sunteţi mulţumiţi de sistemul public de sănătate din România?
Observator » Stiri externe » Cine a lăsat cinci sicrie la Turnul Eiffel. Erau acoperite cu steagul francez şi cu mesajul "soldații francezi morți în Ucraina"