Antena Meniu Search
x

Un cuplu de moldoveni, prins în timp ce desena steaua lui David pe o clădire din Paris. Pe cine a dat vina la audieri

Un cuplu din Republica Moldova a fost arestat vinerea trecută după ce a fost prins în flagrant desenând steaua lui David, simbol al evreilor şi al statului Israel, pe clădiri din arondismentul 10 al Parisului.

de Redactia Observator

la 02.11.2023, 14:39

Un cuplu din Moldova a fost arestat vinerea trecută în arondismentul 10 al Parisului, după ce a fost surprins desenând steaua lui David cu albastru pe o clădire. Cei doi suspecți, un bărbat de 33 de ani și o femeie de 29 de ani, au fost plasați în arest administrativ, a anunțat miercuri procuratura din Paris, confirmând informațiile ralatate de  BFMTV.

Cuplul a fost arestat pentru "vandalizare agravată de faptul că a fost comisă din cauza originii sau religiei". Un martor care i-a văzut marcând clădirea cu "o stea albastră" a alertat poliţia. Simbolul a fost șters în aceeași zi.  În timpul interogărilor, cei doi moldoveni au declarat "că au comis această infracțiune la ordinul unei a treia persoane". Cei doi sunt imigranţi ilegali în Franţa şi au fost duşi într-un centru de detenție administrativă, urmând să fie expulzaţi din ţară. Mai sunt căutaţi însă şi alţi autori. 

Un cuplu de moldoveni, prins în timp ce desena steaua lui David pe o clădire din Paris. Pe cine au dat vina la audieri

Profimedia

Pe clădiri din Paris a apărut steaua lui David. Şi alţi autori sunt căutaţi

Pe acelaşi subiect

Au fost descoperite aproximativ șaizeci de desene cu Steaua lui David, făcute cu un șablon albastru, pe diferite fațade ale clădirilor din arondismentul 14 din Paris. A fost deschisă o anchetă pentru "vandalism agravat de faptul că a fost săvârşit din motive de origine, rasă, etnie sau religie."

Autorii nu au fost încă identificați, iar autorităţile franceze spun că nu sunt încă în măsură să stabilească dacă aceste acte au ca scop insultarea poporului evreu sau revendicarea apartenenței la el, având în vedere că este folosită steua albastră şi nu cea galbenă.

În Franţa şi nu numai a crescut numărul actelor cu caracter antisemit de la începutul războiului dintre Israel și Hamas din 7 octombrie. Fenomenul este luat foarte în serios de autorități. Ministrul de Interne, Gérald Darmanin, a dezvăluit că în Franța au fost înregistrate 857 de "acte antisemite" care au dus la 425 de arestări. Desene antisemite au fost semnalate și în alte districte din Paris, dar și în diferite orașe din ţară. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Unde vă petreceţi Sfintele Paşti?

Observator » Stiri externe » Un cuplu de moldoveni, prins în timp ce desena steaua lui David pe o clădire din Paris. Pe cine a dat vina la audieri