Antena Meniu Search
x

Foto Anchetă în poliția engleză, după uciderea tinerei Sarah Everard, în Londra. Sunt vizați zeci de polițiști

Peste 30 de ofițeri de poliție și civili din cadrul poliției engleze sunt anchetați în prezent pentru că au căutat detalii despre uciderea tinerei Sarah Everard pe computerele poliției, se arată într-un raport oficial. Sarah Everard, o tânără de 33 de ani din Londra, a fost ucisă în timp ce se îndrepta spre casă, la începutul lunii martie. Bărbatul acuzat că a ucis-o este, la rândul său, un polițist.

Ana Maria Ghiarasim
de Ana Maria Ghiarasim

la 17.05.2021, 17:37

Sarah Everard, tânăra de 33 de ani rapita și ucisă de un polițist în Londra
Anchetă în poliția engleză, după uciderea tinerei Sarah Everard, în Londra. Sunt vizați zeci de polițiști - Facebook
  • Sarah Everard a dispărut pe 3 martie 2021.

Metropolitan Police a confirmat că ofițeri ai Direcției de standarde profesionale a poliției engleze anchetează persoanele care au accesat dosarele în cazul uciderii lui Sarah Everard.

Potrivit The Sun, mai mult de 30 de ofițeri și personal civil riscă să fie sancționați după ce au accesat fără autorizație dosarele poliției în acest caz.

Anchetatorii verifică motivele din spatele accesării documentelor din anchetă

„Nu putem decât să sperăm că ofițerii și personalul care au căutat informații au făcut acest lucru din curiozitate inactivă și nu având un scop necinstit”, a declarat inspectorul sef Mick Neville.

Pe acelaşi subiect

Raportul nu a detaliat ce tipuri de dosare și înregistrări ar fi căutat ofițerii și personalul.

Ancheta internă îi vizează pe toți cei care au vizualizat înregistrarile computerului, pentru a afla ce motive au avut pentru accesarea fisierelor.

„Ofițerii de poliție și personalul trebuie să aibă acces la înregistrările computerizate ca parte a rolului lor. Ofițerilor și personalului li se permite să vizualizeze înregistrări și date specifice numai atunci când există un scop legitim pentru a face acest lucru. Accesarea înregistrărilor fără un astfel de scop poate echivala cu o încălcare a standardelor profesionale sau, în unele cazuri, cu o infracțiune”, a anunțat un purtător de cuvânt al poliției engleze.

Trupul tinerei Sarah Everard, găsit la 78 de kilometri distanță de locul dispariției

Sarah a fost răpită de pe o stradă din Londra, pe 3 martie, după ce a plecat din apartamentul unui prieten, din sudul Londrei, pentru a se întoarce la locuința ei, aflată la aproximativ 50 de minute de mers pe jos.

Ea a fost surprinsă ultima dată de o cameră de supraveghere la ora 21:30 în acea seară. Câteva zile mai târziu, trupul ei a fost găsit la marginea unei păduri din Kent, la 78 de kilometri de locul în care Sarah Everard a fost văzută ultima oară.

Suspect de răpirea și uciderea tinerei de 33 de ani este un ofiţer de la o unitate de poliţie din Londra însărcinată cu protejarea reprezentanţelor diplomatice.

Wayne Couzens, în vârstă de 48 de ani, din Deal, Kent, va fi judecat la Old Bailey în octombrie.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Stiri externe » Anchetă în poliția engleză, după uciderea tinerei Sarah Everard, în Londra. Sunt vizați zeci de polițiști