Antena Meniu Search
x

"Întreaga lume este împotriva noastră!" Un fost colonel sovietic a încercat să îi trezească la realitate pe ruşi, la televiziunea de stat

Mihail Hodarionok, colonel în rezervă al armatei sovietice, a vorbit la televiziunea de stat a Rusiei despre războiul din Ucraina. Spre deosebire de alți invitați, acesta a avut o analiză care iese în evidență și care pare să marcheze o ruptură față de propaganda de la începutul războiului, notează Daily Mail.

de Adrian Popovici

la 17.05.2022, 14:46

Colonelul Mihail Hodarionok a atras atenția asupra faptului că Rusia este izolată pe plan internațional.
Mihail Hodarionok, colonel în rezervă. - Twitter

În timpul unuia dintre cele mai vizionate talk-show-uri, Mihail Hodarionok a explicat că războiul din Ucraina nu evoluează într-o direcție pe care și-o dorește Moscova. În plus el consideră că ameninţările Rusiei privind un posibil război nuclear nu sunt amenințătoare, din contră, chiar amuzante.

Colonelul a vorbit și despre posibilitatea ca Ucraina să poată mobiliza un milion de soldați în viitorul apropiat și a explicat, în contrast cu restul invitaților la emisiune, că într-un război nu contează cum sunt recrutaţi combatanţii, ci dorința de a lupta care, în cazul ucrainenilor, pare a fi până la ultimul om.

Situația dificilă din punct de vedere militar din Ucraina este dublată, pe plan internațional, și de izolarea geopolitică a Rusiei.

"Suntem în deplină izolare geopolitică și, oricât de mult am urî să recunoaștem acest lucru, practic întreaga lume este împotriva noastră. Aceasta este o situație din care trebuie să ieșim", a explicat Mihail Hodarionok.

Pe acelaşi subiect

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Discursul colonelului privind războiul, o ruptură față de linia oficială

Emisiunea în care a fost invitat colonelul este urmărită de milioane de ruși și respectă îndeaproape linia propagandistică a Kremlinului, inclusiv narațiunile legate de superioritatea armatei ruse față de cea ucraineană.

Hodarionok a ținut să sublinieze că zvonurile legate de epuizarea fizică și morală a armatei ucrainene sunt false. În plus, colonelul în rezervă a atras atenția asupra faptului că trupele Kievului au acces la pregătirea și armamentul occidental.

"Situația... este că forțele armate ucrainene sunt capabile să înarmeze un milion de oameni", a adăugat colonelul, care vor fi echipați cu arme occidentale și instruit cum să le folosească de armatele care fac parte din NATO. "Deci, un milion de soldați ucraineni înarmați trebuie să fie considerați o realitate a viitorului foarte apropiat".

Pe lângă armele și pregătirea occidentală, ucrainenii dau dovadă de o determinare ieșită din comun în ceea ce privește apărarea țării lor, ceea ce se reflectă și în moralul trupelor. El s-a adresat și celor din platoul de televiziune, cerându-le să "mențină un sentiment de realism". În plus, colonelul i-a avertizat că realitatea istoriei i-ar putea lovi și că ar putea regreta.

Mihail Hodarionok tinde să fie o figură exotică în spațiul public rusesc. Chiar și înainte de război a atras atenția asupra faptului că războiul cu Ucraina ar putea fi unul mult mai sângeros și cu costuri materiale și umane decât estimau oficialii de la Kremlin.

Colonelul a a avut o poziție care a ieșit în evidență chiar înainte de 9 mai, Ziua Victoriei, atunci când a avertizat că o încorporare în masă a rușilor nu ar putea rezolva problemele cu care se confruntă armata trimisă în Ucraina.

Analiștii occidentali nu sunt siguri dacă pozițiile lui Mihail Hodarionok sunt luate în calcul de oficialii de la Kremlin, mai ales în contextul în care apar perspectivele unei victorii a Ucrainei în acest război.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Stiri externe » "Întreaga lume este împotriva noastră!" Un fost colonel sovietic a încercat să îi trezească la realitate pe ruşi, la televiziunea de stat