Antena Meniu Search
x

Rușii ar fi bombardat un transport de arme americane și europene pentru Ucraina, în apropierea graniței cu Polonia

Rusia susține că a lovit un transport de arme americane și europene, într-un atac cu rachete în regiunea Liov, în apropierea graniței cu Polonia. Informația nu a putut fi verificată, relatează Sky News.

Veronica Micu
de Veronica Micu

la 17.05.2022, 18:38

Rușii ar fi bombardat un transport de arme americane pentru Ucraina, în apropierea graniței cu Polonia - Arhiva

Ministrul ucrainean de Externe anunța duminică, după întâlnirea cu secretarul de stat american Antony Blinken, în marja reuniunii informale NATO de la Berlin, că "mai multe arme şi alte ajutoare în drum spre Ucraina".

"Am convenit să conclucrăm îndeaproape pentru a ne asigura că exporturile de produse alimentare din Ucraina ajung la consumatori în Africa şi Asia. Le suntem recunoscători secretarului de stat Blinken şi SUA pentru leadershipul şi sprijinul lor neclintit", a scris Dmitro Kuleba pe Twitter.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Vladimir Putin, dar și alți oficiali ruși și-au exprimat în mod repetat revolta față de furnizarea de arme de către Occident armatei ucrainene, anunțând că astfel de transporturi sunt ținte militare legitime.

Pe acelaşi subiect

Rusia, despre negocieri cu Ucraina: Sub nicio formă

Rusia și Ucraina nu poartă discuții „sub nicio formă”, a declarat ministrul adjunct de externe rus., pentru Interfax, agenție citată de Sky News.

„Nu, negocierile nu au loc. Ucraina s-a retras practic din procesul de negociere​”, a spus Andrei Rudenko.

Președintele Ucrainei, Volodimir Zelensky, a declarat anterior pentru BBC că înțelege necesitatea dialogului cu Rusia și că, din partea lor, „nu toate punțile diplomatice au fost arse".

Ucraina își propune să înarmeze un milion de persoane

În urmă cu câteva zile, ministrul ucrainean al Apărării a declarat că speră să înarmeze un milion de luptători, în timp ce țara se pregătește pentru o "nouă și lungă fază de război", conform BBC.

Oleksiy Reznikov a precizat într-o postare pe Facebook că Ucraina va trebui "să planifice meticulos resursele" și să "evite greșelile" pentru a câștiga războiul. Deja, a spus el, Rusia a suferit o "înfrângere strategică". Sosirea de arme străine și "stimularea producătorilor ucraineni" ar contribui la înclinarea și mai mult a balanței împotriva Rusiei, a continuat el.

Dar, înainte de aceasta, Ucraina "se va confrunta cu săptămâni extrem de dificile""Nimeni nu poate spune câte. În acea perioadă, vom ține apărarea în primul rând cu propriile noastre resurse împotriva inamicului înnebunit de furie", a prezis Reznikov.

"Presiunea tot mai mare a sancțiunilor împotriva Rusiei și creșterea asistenței străine pentru Ucraina ar trebui să creeze, în câteva luni, condițiile în care Kremlinul va pierde în cele din urmă toate șansele de a obține vreun succes. Atunci va apărea o nouă fereastră de oportunitate pentru Ucraina. În această perioadă extrem de grea, avem nevoie de unitate, coeziune, voință și răbdare", a mai spus ministrul ucrainean al Apărării.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Stiri externe » Rușii ar fi bombardat un transport de arme americane și europene pentru Ucraina, în apropierea graniței cu Polonia