Antena Meniu Search
x

Video De ce a devenit România ţinta unui posibil atac rusesc? Ce spun oficialii de la Kremlin

Romania si Polonia sunt cap de listă in eventualitatea unor atacuri ruseşti, spune presa de la Kremlin. Este concluzia ultimelor zile după ce retorica de război a escaladat! Şi asta s-a întâmplat imediat după întâlnirea reprezentanţilor a 40 de state la baza aeriană Americană de la Rammstein. Primele contre au pornit din Anglia, iar partea rusă a răspuns prompt. 

de Redactia Observator

la 28.04.2022, 17:56

Vezi și

James Heappey, subsecretar de stat al forțelor armate britanice/ parlamentar britanic: Ucraina trebuie să lovească duşmanul pe teritoriul său, să atace liniile logistice, proviziile de combustibil, depozitele de armament. Face parte din război. Este complet legitim ca Ucraina să vizeze ţinte din teritoriul Rusiei pentru a petrurba logistica din spatele armatei, pentru că dacă nu s-ar întâmpla asta, ar contribui în mod direct la decese şi un caranagiu pe pământul ucrainean. 

De ce a devenit România ţinta unui posibil atac rusesc

Înțelegem corect că de dragul "încălcării logisticii proviziilor militare", Rusia poate ataca ținte militare de pe teritoriul acelor țări NATO care furnizează armament regimului de la Kiev, scrie Maria Zakharova, purtător de cuvânt MAE Rusia pe pagina de Facebook.

Aceste declaraţii vin după ce, în regiunea Belgorod din Rusia, au avut loc mai multe explozii la depozite de combustibili şi muniţie. Ucraina nu a revendicat însă, până în acest moment, niciun eventual atac. Chiar şi aşa, unul dintre cei mai vocali jurnalişti ai Kremlinului a venit cu o teorie deloc liniştitoare. Lyuba Lulko crede că declaraţia ministrului britanic justifică eventuale atacuri ale Rusiei, asupra liniilor de aprovizionare cu echipamente militare pentru Ucraina, chiar dacă acestea se află pe teritoriul ţărilor NATO.

Pe acelaşi subiect

Şi mai mult, spune că România şi Polonia sunt în capul listei pentru că... şi-o caută cu lumânarea. Florin Cîţu, preşedintele Senatului, aflat într-o vizită în Ucraina a susţinut ideea ca Romania sa facă un pas în faţă. 

Kievul a devenit un loc de întâlnire pentru lideri politici şi oameni de stat, deopotrivă, în ultima vreme. Premierul Nicolae Ciucă alături de preşedintele PSD Marcel Ciolacu au fost deasemenea primiţi de preşedintele Zelensky. Iată ce au declarat cei doi oficiali despre sprijinul militar pe care ţara noastră ar putea să-l ofere Ucrainei. 

Reporter- Nicolae Ciucă, prim ministru: - România va livra arme în Ucraina?

- România, după cum ştiţi am avut o decizie prin care a,m asigurat tranferul de echipamente de protectie si munitie. În contiuare analizăm solicitările pe care echipamentul ucrainean  le va inainta şi în functie de asta vom lua o decizie. 

Reporter-Marcel Ciolacu, preşedintele Camerei Deputaţilor: Ce fel de armament greu ar trebui sa trimita Romania Ucrainei? 

- Nu sunt specialist nici in armament greu nici usor. Dar cred ca Romania trebuie sa fie pregatita legal şi cu o decizie politica pentru a trimite, daca se va lua aceasta decizie. Părerea mea, România este pregătită în orice moment. 

La mai bine de două luni de la începutul războiului, Germania se alătură ţărilor care vor trimite armament greu în Ucraina. Parlamentul a decis cu o majoritatea covârşitoare, 586 de voturi pentru şi doar 100 împotriva să furnizeze Kievului nu doar arme destinate apărării.

Germania va trimite vehicule armate în Slovenia, care vor înlocui tancurile sovietice pe care ţara le va furniza Ucrainei, dar şi mortiere şi cel puţin 50 de sisteme antiaeriene mobile Gepard direct către Ucraina. La cererea companiilor germane, Bundestagul ar putea aproba şi trimiterea a 88 de tancuri leopard, 100 de vehicule blindate Marder şi 100 de obuziere către Ucraina. Kremlinul a avertizat că livrarea de armamente către Kiev pune în pericol securitatea europeană.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că lucraţi sub calificarea dumneavoastră la locul de muncă?

Observator » Stiri externe » De ce a devenit România ţinta unui posibil atac rusesc? Ce spun oficialii de la Kremlin