Antena Meniu Search
x

Video Cum ar fi pierdut Rusia peste 30 de blindate într-un singur atac, la Vuhledar. Soldații ruși, "vânați" cu dronele ca în jocurile video

Forțele ruse au pierdut probabil zeci de vehicule blindate într-un singur atac eșuat în apropierea orașului Vuhledar din estul Ucrainei, au anunțat vineri serviciile de informații britanice, în timp ce un blogger pro-rus a avertizat despre o "criză" la nivelul comandamentului trupelor, transmite Reuters.

de Redactia Observator

la 10.02.2023, 20:17

lupte în zona Vuhledar din Ucraina
Rusia ar fi pierdut peste 30 de blindate într-un singur atac, la Vuhledar. Soldații ruși, "vânați" cu dronele ca în jocurile video - Twitter

Vuhledar, un bastion controlat de ucraineni la intersecția strategică dintre linia frontului estic și linia frontului sudic, a văzut unele dintre cele mai sângeroase lupte ale războiului, pe măsură ce Rusia a continuat să atace necruțător. "Trupele ruse probabil au fugit și au abandonat cel puțin 30 de vehicule blindate, în cea mai mare parte intacte, într-un singur incident, după un asalt eșuat", a declarat Ministerul Apărării britanic, într-un briefing zilnic. 

Reuters nu a putut verifica imediat afirmația ministerului britanic. Imaginile neverificate distribuite de bloggerii militari păreau să arate mai multe vehicule blindate și tancuri împrăștiate pe câmpul de luptă. Un video a fost postat și de Ministerul Apărării din Ucraina, cu o descriere ironică: "Șoigu: operațiunile din zona Vuhledar au succes".

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Ministerul rus al Apărării nu a comentat raportul, dar a precizat că operațiunile militare de lângă Vuhledar și orașul Bahmut din estul Ucrainei, pe care Rusia a încercat să-l încercuiască, progresează bine.

Pe acelaşi subiect

Bloggerii ruși vorbesc despre o criză în comandamentul trupelor

"Treizeci și unu de vehicule blindate ale Brigăzii Marină 155 Gardă din Flota Rusă a Pacificului au fost distruse în timpul unui atac asupra Vuhledar", a declarat bloggerul militar Moscow Calling.

Gray Zone, canalul semi-oficial de Telegram al grupului de mercenari Wagner, a declarat într-o postare că "are loc un dezastru în jurul Vuhledar, și are loc din nou și din nou", dând vina pe ceea ce a numit "criză" în lanțul de comandă al trupelor. "Acești oameni au distrus o cantitate considerabilă de personal și echipament, fără a fi trași la răspundere pentru asta și apoi, cu aceeași mediocritate, au început să ia cu asalt Vuhledar", a spus un alt blogger.

Pe măsură ce "aniversarea" invaziei Rusiei se apropie - 24 februarie - Kievul spune că Moscova a sacrificat val după val de soldați și mercenari într-un asalt fără rost pentru a obține câștiguri teritoriale în regiune. Moscova spune că are un impuls pozitiv și că "operațiunea militară specială" merge conform planului.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Stiri externe » Cum ar fi pierdut Rusia peste 30 de blindate într-un singur atac, la Vuhledar. Soldații ruși, "vânați" cu dronele ca în jocurile video