Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Video Filmul ultimei tentative de asasinare a lui Donald Trump. Suspectul, ascuns în tufișuri, voia să-l ucidă cu un AK-47, pe terenul de golf

Donald Trump a scăpat dintr-o nouă tentativă de asasinat, a doua în două luni. Un american care l-a votat la ultimele alegeri a vrut să îl împuşte pe terenul de golf. Bărbatul, critic înfocat al lui Putin şi susţinător aprig al Ucrainei, a luptat voluntar alături de armata lu Zelenski şi a dat un interviu pe această temă presei din România. 

de Redactia Observator

la 16.09.2024 , 21:45

În timp ce Donald Trump juca golf pe terenul său din Florida, suspectul s-a ascuns în tufele de lângă gardul proprietăţii fostului preşedinte. Se pregătea să îl ia la ţintă, când unul dintre agenţii Secret Service a observat ţeava unei puşti la 400 - 500 de metri de Trump. 

"În tufişul în care se afla bărbatul, am găsit o puşcă AK-47 cu lunetă, două rucsacuri agăţate de gard, care aveau plăci ceramice în ele şi un GoPro cu care urma să filmeze execuţia", a declarat Ric Bradshaw, poliţie Palm Beach County.

Agentul Secret Service a tras spre atacator, iar acesta a scăpat pușca din mână şi a reuşit să fugă cu maşina lui. A fost prins la 60 de kilometri de locul unde plănuia atacul. Extrem de calm, nici nu a clipit când a fost încătuşat. 

Vezi și

Între timp, Trump şi apropiaţii lui fuseseră evacuaţi de pe terenul de golf şi duşi sub pază într-un loc sigur. 

Pe acelaşi subiect

"Slavă Domnului, președintele este bine. Cred că avem un raport complet până acum. Singurul lucru pe care vreau să-l clarific: Serviciile Secrete au nevoie de mai mult ajutor", a spus Joe Biden.

"Nivelul de amenințare este ridicat. Trăim vremuri periculoase", a declarat Ric Bradshaw, purtător de cuvânt al Serviciilor Secrete.

La scurt timp după incident, Donald Trump şi-a anunţat susţinătorii că este bine

"Aș dori să mulțumesc tuturor pentru grija și urările de bine! Vreau să mulțumesc Serviciilor Secrete ale Statelor Unite, șerifului Ric Bradshaw și biroului său de patrioți curajoși și dedicați", a scris Trump pe Truth Social.

Atacatorul a fost identificat drept Ryan Wesley Routh, un american în vârstă de 58 de ani, devenit cunoscut în mediul online după ce călătorit în Ucraina pentru a luptă împotriva armatei lui Putin, acum doi ani. La întoarcerea acasă, a militat pentru ca Statele Unite să ajute mai mult Kievul din punct de vedere militar. În februarie anul trecut, a lansat o carte "Războiul de neînvins al Ucrainei", iar într-un paragraf vorbeşte despre o posibilă asasinare a lui Donald Trump. A acordat şi un interviu pentru presa din România, în urmă cu doi ani, în timp ce se afla în Ucraina. 

"O să pierdem această luptă, dacă lumea nu se opreşte din ce face, se ridică de pe canapea şi vine în Ucraina să apere drepturile tuturor de pe glob", declara Ryan Wesley Routh.

"L-am perceput ca pe un idealist american care vine să lupte împotriva a ceea ce consideră ca este răul absolut în momentul ăsta, şi anume regimul lui Putin care a invadat Ucraina. L-am privit într-o lumină pozitivă, aşa l-am perceput la început. Acum, văzând ce s-a întâmplat, evident că este un exemplu în care idealismul dus la extrem se transformă în fanatism şi în acţiuni violente", a spus Remus Cernea, jurnalist.

Presa americană scrie că bărbatul care a vrut să îl ucidă pe Trump l-ar fi votat în 2016

Patru ani mai târziu, scria pe rețelele de socializare că acesta l-a dezamăgit, iar acum îşi declarase sprijinul pentru Kamala Harris. 

Tentativa de asasinat vine la două luni după ce Donald Trump a scăpat la limită cu viaţă. Un glonţ l-a nimerit în iulie la un centimetru de cap - în ureche. Atacatorul a tras în el în timpul unui miting electoral. Izbutise să se urce pe acoperişul unei clădiri, la 140 de metri de scena pe care vorbea candidatul la Casa Albă.

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Întrebarea zilei
Aţi fost victima unei încercări de fraudare?
Observator » Ştiri externe » Filmul ultimei tentative de asasinare a lui Donald Trump. Suspectul, ascuns în tufișuri, voia să-l ucidă cu un AK-47, pe terenul de golf