Antena Meniu Search
x

Gazprom anunță că va întrerupe din nou livrarea gazelor prin Nord Stream 1, pentru trei zile. Ce motiv invocă rușii

Livrările de gaze naturale ruseşti către UE prin Nord Stream 1 urmează să fie suspendate, în perioada 31 august-2 septembrie, din cauza unor lucrări de mentenanţă, anunţă Gazprom.

de Redactia Observator

la 19.08.2022, 19:50

țevi de gaz
Gazprom anunță că va întrerupe din nou livrarea gazelor prin Nord Stream 1, pentru trei zile. Ce motiv invocă rușii - Shutterstock (imagine ilustrativă)

Livrările de gaze naturale ruseşti către Uniunea Europeană (UE) prin gazoductul Nord Stream 1 urmează să fie întrerupte timp de trei zile, de la 31 august la 2 septembrie, în vederea unor lucrări de "mentenanţă", anunţă vineri gigantul rus Gazprom, relatează AFP.

"Este necesar să se procedeze la o mentenanţă din 1.000 în 1.000 de ore"​ cu privire la funcţionare, justifică într-un comunicat Gazprom.

Această decizie riscă să reaprindă temeri cu privire la penuria de gaze naturale în UE, care acuză Moscova de un şantaj energetic.

"Ar fi o victorie pentru Putin": Unii politicieni nemţi au început să ceară pornirea gazoductului Nord Stream 2

Pe acelaşi subiect

Un membru de rang înalt al Partidului Liber Democrat (FDP), Wolfgang Kubicki, a fost criticat vineri pentru că a sugerat că Germania trebuie să pornească gazoductul Nord Stream 2 pentru a-şi umple depozitele pentru iarnă, relatează DPA.

"Ar trebui să ne grăbim să deschidem Nord Stream 2 pentru a umple depozitele de gaz pentru iarnă", a declarat Kubicki pentru grupul media RDN (RedaktionsNetzwerk Deutschland). Nu există "un motiv rezonabil" de a nu face acest lucru, a adăugat el. Kubicki, vicelider al FDP şi vicepreşedinte al Parlamentului german, a respins obiecţia autorului interviului, conform căruia o astfel de decizie ar fi percepută ca un triumf pentru preşedintele rus Vladimir Putin.

Argumentând că o aprovizionare stabilă cu gaz ar trebui să fie o prioritate a guvernului, el a spus că, "dacă unităţile de stocare a gazului sunt pline, putem închide din nou Nord Stream 2 - ca şi alte gazoducte, când devenim independenţi faţă de gazul rusesc. Dar nu suntem acolo încă". Comentariile sale au fost primite cu critici, inclusiv de partidul său, care face parte din coaliţia cancelarului Olaf Scholz de la guvernare.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Când ţineţi post negru, renunţaţi inclusiv la apă?

Observator » Stiri externe » Gazprom anunță că va întrerupe din nou livrarea gazelor prin Nord Stream 1, pentru trei zile. Ce motiv invocă rușii