Antena Meniu Search
x

Video Harkov, lăsat în întuneric. Ucraina acuză Rusia că a lovit cu rachete de croazieră centrala electrică, drept "răzbunare" pentru înfrângerile pe câmpul de luptă

Rusia se răzbună pentru înfrângerea din nordul Ucrainei prin bombardamente asupra centralelor electrice şi altor obiective esenţiale de infrastructură. Mai multe regiuni ucrainene, inclusiv marele oraş Harkov, au rămas, ieri seară, într-un întuneric total. Preşedintele Zelenski califică atacurile drept acte de terorism şi afirmă că Ucraina nu va ceda. Pe teren, ofensiva continuă: armata ucraineană a ajuns, practic, la graniţa Rusiei, în toată regiunea Harkov. Război Rusia - Ucraina, ziua 201 LIVE TEXT

de Redactia Observator

la 12.09.2022, 09:32

Vezi și

Un uriaş incendiu a cuprins una din cele mai mari centrale electrice din Harkov, lovită de două rachete de croazieră. Cel puţin o persoană şi-a pierdut viaţa. Alimentarea cu energie electrică a fost total întreruptă în mai multe regiuni din nordul şi centrul Ucrainei. La Harkov, chiar şi metroul a rămas fără curent, pentru prima dată în istoria sa de patru decenii. Primarul oraşului califică atacurile drept o "răzbunare cinică" pentru succesul ofensivei ucrainene din regiune. 

Volodimir Zelenski: Astăzi, toţi văd şi remarcă acţiunile voastre în nordul, sudul şi estul Ucrainei. Întreaga lume este impresionată. Inamicul este cuprins de panică. Ucraina este mândră de voi, crede în voi, se roagă pentru voi şi vă aşteaptă. 

Potrivit ultimelor date, ofensiva fulgerătoare din regiunea Harkov, a eliberat, în ultimele zile, peste 3000 de kilometri pătraţi de teritoriu. La Moscova, ministerul apărării susţine că retragerea precipitată a trupelor sale este doar o repoziţionare normală.

Nici Vladimir Putin, nici ministrul apărării nu au comentat subiectul, dar mulţi comentatori militari ruşi sunt de-a dreptul indignaţi. Între timp, soldaţii ucraineni au ajuns la frontiera Rusiei de care, cu doar o zi în urmă, îi despărţeau, încă, zeci de kilometri. 

Pe acelaşi subiect

Macron i-a cerut lui Vladimir Putin să-şi retragă soldaţii şi tot armamentul din incinta centralei nucleare Zaporojie

Pe fondul acestor evoluţii, centrala nucleară Zaporojie rămâne un subiect de îngrijorare nu doar în Ucraina. Preşedintele Emmanuel Macron i-a cerut din nou, prin telefon, lui Vladimir Putin să-şi retragă soldaţii şi tot armamentul din incinta centralei.

În replică, Putin i-a acuzat din nou pe ucraineni de "atacuri repetate" asupra centralei şi a avertizat că acestea pot avea urmări "catastrofale". Convorbirea nu a dus la niciun rezultat. Ultimul reactor care mai funcţiona a fost oprit după ce centrala a fost reconectată la reţeaua de electricitate, care alimentează, acum, sistemele de siguranţă. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Stiri externe » Harkov, lăsat în întuneric. Ucraina acuză Rusia că a lovit cu rachete de croazieră centrala electrică, drept "răzbunare" pentru înfrângerile pe câmpul de luptă