Antena Meniu Search
x

Explozie enormă şi un nor în formă de ciupercă. Un mall de 10 etaje din Kiev a fost spulberat, cel puţin 8 morţi. FOTO şi VIDEO

Război Rusia - Ucraina, ziua 26. Cel puţin opt persoane au fost ucise în urma unui atac al ruşilor asupra unui centru comercial din cartierul Podilskii din Kiev, anunţă Procuratura Generală din Ucraina, potrivit CNN. Procuratura avertizează că bilanţul atacului poate creşte. O explozie enormă a zguduit întregul oraş în timpul atacului, potrivit unor jurnalişti AFP. Atenţie, urmează imagini cu puternic impact emoţional.

de Redactia Observator

la 21.03.2022, 14:11

Vezi și

Un mall şi maşini aflate în parcare au luat foc, în noaptea de duminică spre luni, în urma bombardării cartierului, a anunţat servciul ucrainean de urgenţă de stat. În total 63 de pompieri au acţionat la stingerea incendiului, ale cărui flăcări s-au ridicat până la etajele trei şi patru ale clădirii. ”În urma atacului cu rachetă şi a incendiului cauzat, mallul, geamurile clădirilor locuite din jur şi maşini parcate au fost distruse”, anunţă Procuratura Generală ucraineană.

Mai multe cadavre erau întinse luni dimineaţă în faţa centrului comercial Retroville, în nord-vestul Kievului, potrivit unui jurnalist al AFP. Centrul a fost lovit de o rachetă foarte puternică, ce a pulverizat maşini şi a lăsat în parcare un crater de câţiva metri lăţime în faţa unui imobil de zece etaje carbonizat şi din care încă ieşea fum.

Toată partea de sud a acestui imens centru comercial a fost distrusă, la fel ca un club de fitness din parcare. Pe o porţiune de sute de metri pot fi văzute moloz, vehicule distruse şi fiare.

Explozia de la mallul din Kiev, surprinsă de camere

Pe acelaşi subiect

Primarul oraşului, Vitali Kliciko, a spus că mai multe clădiri rezidenţiale din cartierul istoric Podilski au fost avariate şi au luat foc. În cursul nopţii, echipele de salvare au transmis că "tiruri inamice" au provocat un incendiu pe mai multe etaje ale centrului comercial, situat în cartierul Podilski. 

Imagini de pe o cameră de supraveghere arată o explozie enormă şi un nor în formă de ciupercă, urmate de o serie de deflagraţii mai mici. Locuitorii dintr-un imobil vecin, ale cărui ferestre au fost sparte de explozie, au spus că au văzut un lansator de rachete mobil în apropierea centrului comercial cu câteva zile în urmă.

O nouă interdicţie de circulaţie urmează să fie impusă la Kiev, începând de luni seara şi până miercuri dimineaţa, anunţă primarul capitalei ucrainene, Vitali Klicikov. Interdicţia de circulaţie ”începe azi (luni), la ora (locală) 20.00 (şi ora României), şi va dura până la ora (locală) 7.00 (şi ora României), pe 23 martie”, miercuri, anunţă într-o postare pe Telegram fostul campion mondial la box.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Stiri externe » Explozie enormă şi un nor în formă de ciupercă. Un mall de 10 etaje din Kiev a fost spulberat, cel puţin 8 morţi. FOTO şi VIDEO