Antena Meniu Search
x

Video Tehnica specială prin care israelienii avansează în Gaza, fără pierderi uriașe. Folosesc radare, roboți și câini

Război Israel - Hamas. Spitalele nu ar trebui să devină câmp de bătălie. Este avertismentul ONU, după ce armata israeliană a intrat în cel mai mare spital din Fâşia Gaza. Soldaţii caută terorişti, dar şi indicii despre locaţia ostaticilor luaţi la 7 octombrie. Între timp, alţi 17 cetăţeni români au reuşit să scape din infernul din Gaza. Au ajuns în Egipt şi urmează să vină în România zilele următoare. 

de Redactia Observator

la 15.11.2023, 21:56

Vezi și

Armata israeliană a luat cu asalt cel mai mare spital din oraşul Gaza seara trecută. Tancurile şi blindatele au ocupat curtea, iar zeci de soldaţi au intrat în secţiile de chirurgie şi urgenţe. 

Cinci militanţi Hamas au fost lichidaţi înainte de operaţiune, în apropierea unităţii medicale. Medicii spun că au avut la dispoziţie doar 30 de minute pentru a se pune la adăpost cu pacienţii cu tot. 

  • Dr. Irwin Redlener, profesor Universitatea Columbia: Șansele transportului în siguranță al prematurilor şi nou-născuților bolnavi sunt extrem de scăzute: practic, inexistente. 

Forțele de Apărare ale Israelului spun că au găsit dovezi că membrii Hamas ar fi fost în clădire. Americanii au confirmat informaţiile. 

Pe acelaşi subiect
  • John Kirby, purtător de cuvânt Casa Albă: Membrii Hamas şi ai Jihadului Islamic Palestinian operează un centru de comandă și control în Spitalul al-Shifa din orașul Gaza. Au depozitat arme acolo. 

În spitalul Al-Shifa din Fâșia Gaza realitatea este devastatoare

Medicii au fost nevoiţi să sape o groapă comună pentru aproape 200 de pacienţi care nu au mai avut nicio şansă de salvare.

  • El Mokhallalati, doctor: Există o pasarelă care leagă clădirea de chirurgie şi clădirea principală de ortopedie şi chirurgie. Cine a încercat să folosească acea pasarelă a fost împuşcat de lunetişti sau de drone. Clădirile sunt total separate. 

Luptele cu Hamas sunt îngreunate şi de faptul că teroriştii se ascund în tuneluri. Tactica israeliană este complexă. Trupele folosesc radare şi instrumente de foraj speciale pentru a detecta intrările. Iar sub pământ, armata foloseşte roboţi pentru a se ghida şi câini special antrenaţi pentru detectarea capcanelor explozive ale Hamas. 

Recep Erdogan: Spun deschis, cu mâna pe inimă, că Israelul este un stat terorist

Preşedintele turc a lansat un atac furibund la adresa Tel Avivului

  • Recep Erdogan, preşedintele Turciei: Bombardează în mod deliberat civili pe drum, după ce i-au forțat să-și părăsească casele. Spun deschis, cu mâna pe inimă, că Israelul este un stat terorist. 

În Gaza, seara a venit cu ploaie şi vânt, un coşmar pentru palestinienii rămaşi fără case şi care trăiesc acum în corturi. Din acest infern au scăpat alţi 17 cetăţeni români. După zile de aşteptare, au reuşit ieri să treacă graniţa în Egipt şi vor ajunge la Bucureşti zilele următoare.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Mici cu E.coli şi zgârciuri în loc de carne, printre produsele comercializate în magazine. Aţi avut parte de experienţe neplăcute?

Observator » Stiri externe » Tehnica specială prin care israelienii avansează în Gaza, fără pierderi uriașe. Folosesc radare, roboți și câini