Antena Meniu Search
x

Mărturiile unui turist muşcat de rechin în Anglia. A supravieţuit, cu răni minore, şi îşi asumă toată vina. "Mereu există riscuri"

Rechinii atacă tot mai des, în zone unde prezenţa lor este cunoscută turiştilor, dar şi în ape considerate, până de curând, sigure. Uneori, rechinii apar fără veste, îngrozindu-i pe turişti, dar există şi cazuri în care răspunsul lor agresiv vine după ce oamenii îi vizitează, intenţionat, în habitatul lor natural. Este şi cazul unui înotător muşcat de rechin joi, în timpul unei excursii tematice, de snorkeling, în Cornwall. Acesta a supravieţiut şi a oferit deja primele mărturii după incident.

de Redactia Observator

la 09.08.2022, 15:50

Un nou atac al rechinilor. Un turist a fost muşcat de picior, în Cornwall
Un nou atac al rechinilor. Un turist a fost muşcat de picior, în Cornwall - Shutterstock

Rechinii atacă din nou, de data aceasta fiind vorba despre un înotător care făcea snorkeling în largul coastei din Cornwall, Marea Britanie. Din fericire, victima a avut zile şi a supravieţuit incidentului care putea deveni rapid o tragedie fără margini. Deşi identitatea acestuia nu a fost dezvăluită, autorităţile au declarat că turistul a fost muşcat de picior, de un rechin albastru.

Mărturiile unui turist muşcat de rechin în Cornwall

Potrivit The Guardian, turistul se afla în vacanţă, în apropiere de Penzance, când atacul rechinului i-a întrerupt excursia. Înotătorul adus la mal a primit primul ajutor la faţa locului, iar la recomandarea Pazei de Coastă a primit îngrijiri medicale suplimentare în ambulanţă. Incidentul s-a petrecut joia trecută. Ulterior, Blue Shark Snorkel Trips, compania care a organizat activitatea de snorkeling, a precizat că astfel de evenimente neplăcute sunt "extrem de rare" şi că reprezentanţii firmei iau legătura constant cu experţi pentru a evita astfel de cazuri.

"După cum ştim, astfel de lucruri se pot întâmpla când alegem să interacţionăm cu animale sălbatice în mediul lor de viaţă", au mai spus ei pe pagina de Facebook. "Ultimul lucru pe care ni l-am putea dori e să lăsăm loc speculaţiilor care să pună rechinii într-o lumină rea, pentru ceva de care nu sunt vinovaţi. Am activat imediat planul de urgenţă pentru a salva persoana respectivă, căreia i-am acordat primul ajutor", a adăugat Blue Shark Snorkel Trips.

Pe acelaşi subiect

La rândul său, persoana muşcată de rechin a dat declaraţii în urma incidentului: "Vreau să subliniez că, deşi excursia s-a sfârşit astfel, a fost o experienţă minunată. A fost extraordinar să văd asemenea creaturi maiestuoase în sălbăticie şi nu vreau ca cele petrecute să păteze reputaţia acestei specii deja persecutate. Vă mulţumesc pentru ajutor. A fost terifiant, dar calmul şi blândeţea cu care am fost îngrijit m-au ajutat enorm. Mereu există riscuri, pe care ni le asumăm cu toţii atunci când invadăm habitatul unui prădător. Nu putem fi niciodată siguri cum va reacţiona un animal sălbatic".

Atacurile rechinilor s-au înmulţit. Cât de sigură e Marea Neagră

Atacurile rechinilor par tot mai frecvente în zonele frecventate de turişti. Şi asta nu se întâmplă doar în zonele cunoscute deja drept fiind populate de răpitorii marini, ci şi în dreptul unor plaje considerate ferite de astfel de pericole. O explicaţie posibilă pentru migraţia rechinilor ţine de schimbările climatice, care le afectează condiţiile de viaţă. Deocamdată Marea Neagră e sigură, spun experţii, dar încălzirea globală poate schimba situaţia în timp. 

Recent, o româncă a murit atacată de rechin în Egipt, iar un băiat în vârstă de opt ani a fost sfâşiat de rechini într-o vacanță cu familia, în Bahamas. Uneori, incidentele sunt şi filmate. "Ieşiţi din apă! Acum!"  au strigat, disperaţi, turiştii veniţi să se relaxeze pe o plajă din Florida, care au observat doi rechini aflaţi la mică distanţă de mal, acolo unde apa ajungea la nivelul genunchilor. Cuprinşi de panică, oamenii s-au grăbit să iasă din valuri şi să se pună la adăpost, iar totul a fost filmat.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Stiri externe » Mărturiile unui turist muşcat de rechin în Anglia. A supravieţuit, cu răni minore, şi îşi asumă toată vina. "Mereu există riscuri"