Antena Meniu Search
x

Video Mii de localnici evacuaţi şi zeci de răniţi în urma incendiilor care au devastat Coasta de Azur. Doi oameni nu s-au putut salva din ghearele focului

Coasta de Azur, o destinaţie exclusivistă de vacanţă, este mistuită de foc. De trei zile şi trei nopţi, pompierii luptă cu flăcările. Mii de localnici, dar şi turişti au fost evacuaţi. Unii au avut la dispoziţie doar câteva minute să se salveze. Alţii însă nu au reuşit: doi oameni au murit şi 24 sunt răniţi.

Ana Constantin
de Ana Constantin

la 18.08.2021, 21:27

Vezi și

Un paradis turistic riscă să se facă scrum. În apropiere de Saint-Tropez, focul mistuie vegetaţia. Avioanele trec unul după altul şi lasă în urmă perdele de apă. La sol, peste o mie de pompieri ajutaţi de jandarmi le susţin eforturile. Lupta cu flăcările se dă pe toate fronturile, 24 de ore din 24.

Vântul puternic a alimentat flăcările

Temperaturile de foc au uscat vegetaţia, iar vântul puternic împrăştie flăcările. Sate întregi dar şi şapte campinguri, pline de turişti au fost evacuate. În total, 10 mii de oameni au fost duşi în adăposturi, iar peisajul rămas în urmă arată că decizia a fost salvatoare. Focul a înaintat atât de repede că oamenii abia şi-au mai scoate animalele la timp dintre flăcări. Un localnic a murit după ce focul i-a cuprins casa. Printre răniţi se numără şi 6 pompieri. 5 mii de hectare au ars.

Emmanuel Macron, preşedintele Franţei: Datorită mobilizării masive, ce era mai rău a fost evitat. Localităţile au fost salvate de foc şi, cel puţin aici unde suntem noi, nu au fost victime. Aş vrea să transmit gândurile noastre bune însă răniţilor.

Focul ţine în alertă şi alte ţări în sudul Europei dar şi în nordul Africii. 75 de oameni au murit în Algeria şi 16 în Turcia. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Stiri externe » Mii de localnici evacuaţi şi zeci de răniţi în urma incendiilor care au devastat Coasta de Azur. Doi oameni nu s-au putut salva din ghearele focului