Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Ninsoarea face ravagii în centrul Europei. Mii de turişti sunt blocaţi de două zile într-o staţiune din Elveţia

Oamenii au început să fie salvaţi cu elicopterul. Zăpada a dat peste cap şi planurile turiştilor din Alpii italieni.

de Redactia Observator

la 10.01.2018 , 21:54

Oamenii au început să fie salvaţi cu elicopterul. Zăpada a dat peste cap şi planurile turiştilor din Alpii italieni. A nins atât de mult în nordul Peninsulei, încât drumul spre unele sate şi resorturi nu mai poate fi deszăpezit.

Stratul de zăpadă depăşeşte un metru în staţiunea elveţiană Zermatt, destinaţie turistică în care ajung şi mulţi români. Iar meteorologii au prognozat ninsori abundente şi în zilele ce vin. Riscul de producere a avalanşelor este la cel mai înalt nivel din ultimii zece ani, avertizează specialiştii. 13.000 de turişti şi-au văzut vacanţa ruinată. "Ne-am trezit şi nu aveam curent în hotel, nu aveam internet. Nu am putut lua micul dejun şi nu ştiam ce se întâmplă." 

O echipă specializată a efectuat mai multe explozii controlate pentru a reduce riscul de avalanşă. Turiştii au început să fie evacuaţi cu ajutorul elicopterelor, pentru că zăpada a blocat toate căile de acces. "Va trebui să verificăm la hotel dacă ne pot ţine. Îmi imaginez că alţi oameni nu mai pot veni, deci vor avea locuri."

Vezi și

În staţiunile montane din Italia, ninsorile neîncetate au provocat haos. O avalanşă a lovit un hotel. Zăpada a intrat pe coridoare şi în apartamente. Ca măsură de precauţie, şcolile şi drumurile din zonă sunt închise de la începutul săptămânii.

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Întrebarea zilei
Sunteţi de acord ca elevii să fie privaţi de telefoane în timpul orelor?
Observator » Ştiri externe » Ninsoarea face ravagii în centrul Europei. Mii de turişti sunt blocaţi de două zile într-o staţiune din Elveţia