Antena Meniu Search
x

"Mii de oameni au fost deportaţi în Rusia". Intervenţie "imediată" în Mariupol, solicitată de şeful diplomaţiei europene

Înaltul Reprezentant al Uniunii Europene pentru Afaceri Externe şi Politica de Securitate, Josep Borrell, solicită crearea ”imediată” a coridoarelor umanitare de evacuare din Mariupol ”cu asigurările necesare de încetare a focului, de la Azovstal şi alte zone ale oraşului până în alte regiuni ale Ucrainei”, potrivit CNN. Război Rusia - Ucraina, ziua 58 LIVE TEXT.

de Redactia Observator

la 22.04.2022, 20:40

Situaţie critică în Mariupol
Situaţie critică în Mariupol - Profimedia (scop ilustrativ)

”Trebuie asigurat accesul liber şi sigur pentru cei care furnizează asistenţă umanitară, în conformitate cu principiile fundamentale ale drepturilor omului şi cu dreptul internaţional umanitar”, a îndemnat Înaltul Reprezentant al Uniunii Europene pentru Afaceri Externe şi Politica de Securitate.

Josep Borrell a lăudat ”eforturile Ucrainei de a găsi o soluţie diplomatică pentru evacuarea civililor”, dar a spus că Uniunea Europeană regretă ”că Rusia nu face eforturi reciproce”.

Mariupol, sub atacul ruşilor. ”Mii de oameni au fost deportaţi”

În comunicatul publicat vineri, citat de news.ro, şeful diplomaţiei europene a subliniat şi urgenţa situaţiei. ”De câteva săptămâni, lumea este martoră la un atac crud şi ilegal în Mariupol din partea Rusiei, care a condus la distrugerea pe scară largă a oraşului, inclusiv atrocităţi împotriva civililor, sub un pretext deformat de «eliberare» a oraşului”, a argumentat Borrell.

”Mii de oameni (n.r. din Mariupol) au fost deportaţi în Rusia sau strămuţi forţat în zonele necontrolate de guvern ale Ucrainei”, a mai spus el.

Oficialul de rang înalt al UE a adăugat că peste 100.000 de civili rămân în Mariupol, iar aproximativ 1.000 s-au refugiat în combinatul siderurgic Azovstal şi sunt apăraţi de Forţele armate ucrainene.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Ce alegeți de 1 Mai, grătar la pădure sau grătar la terasă?

Observator » Stiri externe » "Mii de oameni au fost deportaţi în Rusia". Intervenţie "imediată" în Mariupol, solicitată de şeful diplomaţiei europene