Antena Meniu Search
x

Video Mariupolul ar putea ascunde orori mai mari decât la Bucha. Groapă comună de 30 de metri, săpată lângă oraş

Vladimir Putin forţează predarea uzinei Azovstal, ultimul bastion al rezistenţei ucrainene în Mariupol. Moscova a anunţat că oraşul este deja sub control rusesc, informaţie infirmată de Kiev.  Arme în valoare de 800 de milioane de dolari se îndreaptă spre Kiev, a anunţat Joe Biden. Şeful Republicii Populare Donețk susţine că printre cei care apără uzina din Azovstal s-ar afla şi mercenari români

Ana Constantin
de Ana Constantin

la 21.04.2022, 20:32

Vezi și

Este ultima redută din Mariupol. Uzina Azovstal. Două mii de soldaţi ucraineni, puşcaşi marini din Batalionul 36 şi membrii batalionului Azov, dar şi sute de civili sunt baricadaţi înăuntru. De 50 de zile rezistă acolo. Vladimir Putin vrea să îi forţeze să se predea. "Nu are niciun rost să luăm cu asalt zona industrială. Ordon abandonarea acestui plan. Blocaţi această zonă industrială, nicio muscă să nu iasă de acolo!", a cerut preşedintele Rusiei.

Putin declară victoria la Mariupol

Rusia a aruncat în luptă 12 batalioane pentru ocuparea Mariupolului. Câteva mii de soldaţi. Motivul invocat de Putin este chiar binele lor, după ce deja a pierdut în luptă 21 de mii de oameni, conform cifrelor date de autorităţile ucrainene. În ochii Kievului, ordinul arată slăbiciunea ofensivei ruse dar şi graba Kremlinului de a-şi revendica o victorie obţinută doar parţial. Putin ar vrea chiar să ţină o paradă de Ziua Victoriei, pe 9 mai, aici, printre ruine.

"Toţi băieţii noştri din Mariupol doresc victoria. Ei vor ca oraşul să fie deblocat. Niciunul nu se va preda inamicului", a declarat Volodimir Zelenski. 100 de mii de civili rămân prizonieri în oraşul care a refuzat să capituleze în ciuda repetatelor ultimatumuri date de trupele ruse. Dar orele le sunt numărate. "Nu e apă, nu e mâncare, nimic!", se plânge un bărbat.

Pe acelaşi subiect

Atrocităţi mai mari ca la Bucha în Mariupol

Primarul spune că ruşii au săpat o groapă comună de 30 de metri în afara oraşului, unde aduc trupurile adunate de pe străzi. Autorităţile ucrainene cred că sub ruine se ascund atrocităţi chiar mai mari decât cele din Bucha. Noi imagini din infernul de acolo au fost făcute publice în timp ce Rusia continuă să provoace Occidentul. 

Rusia a testat "cea mai puternică bestie" din arsenalul ei nuclear

O rachetă balistică intercontinetală cu o putere de distrugere uriaşă a fost testată ieri. Satan II poate transporta 10 focoase nucleare şi poate parcurge 18 mii de kilometri. Racheta ar putea ajunge în orice capitală europeană şi chiar Statele Unite.

"(n.r. Noua rachetă) va garanta siguranța Rusiei împotriva amenințărilor externe şi îi va pune pe gânduri pe cei care, cuprinşi de o retorică frenetică și agresivă, încearcă să ne amenințe țara", susţine Vladimir Putin.

"Nu percepem testul drept o ameninţare pentru Statele Unite sau aliaţii ei. Momentul şi scopul testului cu rachetă nu schimbă cu nimic planurile pe care le avem pentru a opri invazia Ucrainei de către Rusia", afirmă Jen Psaki, purtătorul de cuvânt de la Casa Albă.

Bombardamentele continuă în Ucraina

Bombardamentele nu continuă doar în Mariupol. Sumî şi Cernihiv, distruse apoi părăsite de soldaţii ruşi, au fost din nou ţinta artileriei amplasate dincolo de graniţă. Iar în Irpin, aproape de Kiev, a fost descoperită şi apoi dezamorsată o bombă de aviaţie neexplodată, lăsată în urmă de invadatori. 

Premierul Spaniei şi cel al Danemarcei au fost, astăzi, primiţi în capitala ucraineană de Volodimir Zelenski. Preşedintele Ucrainei vede vital ajutorul acordat de Occident în materie de armament. Statele Unite promit livrări zilnice.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă afectează schimbările bruşte de temperatură?

Observator » Stiri externe » Mariupolul ar putea ascunde orori mai mari decât la Bucha. Groapă comună de 30 de metri, săpată lângă oraş