Antena Meniu Search
x

Câți civili au rămas blocați în Mariupol? Oamenii nu mai au hrană și apă. Zelenski: Nu este război, este o operațiune teroristă

Președintele ucrainean Volodimir Zelenski a vorbit, joi, despre situația Mariupolului, după ce Rusia a afirmat că a cucerit cea mai mare parte din oraș.

Redactia Observator
de Redactia Observator

la 16.08.2022, 12:12

Imagine ilustrativă
Imagine ilustrativă - Profimedia Images

Zelenski a declarat că 120.000 de civili au fost blocați joi când au vrut să părăsească orașul asediat din sudul țării, scrie Sky News. Orașul s-a confruntat cu cele mai grave bombardamente rusești de la izbucnirea războiului și mii de oameni s-au temut că vor muri.

Nenumărate alte persoane au rămas fără acces la hrană și apă curentă, iar alimentarea cu energie electrică și conexiunile la internet sunt întrerupte de săptămâni întregi.

Zelenski a declarat că Ucraina a „oferit toate opțiunile” Rusiei pentru a ajuta la trecerea în siguranță a trupelor și a civililor departe de Mariupol. Cu toate acestea, el a spus că încă așteaptă răspunsul Rusiei. Liderul ucrainean a subliniat că, în oraș, se desfășoară "o operațiune teroristă" a Rusiei, potrivit CNN.

Anterior, ministrul rus al apărării, Serghei Șoigu, a declarat că Moscova controlează o mare parte din Mariupol, dar că trupele ucrainene rămân într-o parte a acestui oraș.

Resturile forțelor de apărare ucrainene din oraș sunt adăpostite în buncăre subterane la uzina siderurgică Azovstal, alături de aproximativ 1.000 de civili.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Lucrările de la examenele naționale, corectate digitalizat. Credeţi că acum vor mai fi fraude?

Observator » Stiri externe » Câți civili au rămas blocați în Mariupol? Oamenii nu mai au hrană și apă. Zelenski: Nu este război, este o operațiune teroristă