Antena Meniu Search
x

Video Podul prăbuşit în Baltimore: Cadavrele a doi dintre cei șase muncitori dispăruți, recuperate. Scafandrii i-au găsit într-o camionetă, la 7 m adâncime

Pod prăbuşit în Baltimore. Cadavrele a două dintre cele şase persoane dispărute în urma dezastrului din Baltimore au fost recuperate, aseară. Celelalte patru sunt în continuare căutate de către scafandrii şi angajaţii Pazei de Coastă. Datorită faptului că după accident, portul a fost închis, o nouă criză de aprovizionare ameninţă planeta. Aproape 50 de milioane de tone de mărfuri străine au tranzitat anul trecut zona. Acum două zile, podul Francis Scott Key s-a prăbușit după ce a fost lovit de o navă cargo.

de Redactia Observator

la 28.03.2024, 11:30

Vezi și

Poliţiştii au observat la timp fumul negru scos de nava de aproape 100.000 de tone care a rămas fără motoare în apropierea podului din Baltimore.

Polițist: Am nevoie de voi în partea de sud şi în partea de nord, opriţi tot traficul pe podul Francis Scott Key! O navă se apropie, pare că a pierdut controlul. Până avem totul sub control, trebuie să oprim traficul.

Cadavrele a două dintre cele şase persoane dispărute, recuperate

Închiderea rapidă a circulaţiei a limitat proporţiile tragediei. Sutele de oameni care se pregăteau să traverseze podul cu maşinile au scăpat. Victime sunt, însă, şase muncitori care făceau reparaţii.

Pe acelaşi subiect

Polițist: Este o echipă acolo. Cred că trebuie să îl anunţi pe şeful de şantier, ca să vedem dacă putem să-i luăm de pe pod, temporar.

Poliţiştii nu au apucat să îi scoată, însă, pe muncitori, de pe pod. Câteva secunde mai târziu, nava enormă lovea construcţia veche de aproape 50 de ani şi o dărâma.

Polițist: C-13 raportez, întregul pod s-a prăbuşit! Haideţi, haideţi, oricine! Tot podul s-a prăbuşit!

Autorităţile i-au căutat 18 ore pe cei şase muncitori, în zadar, însă. Până aseară. 

Roland L. Butler, poliția Maryland: Scafandrii au găsit o camionetă roșie la aproximativ şapte metri adâncime în zona deschiderii centrale a podului. Aceştia au recuperat trupurile celor două victime, prinse în interiorul unui vehicul.

Autoritățile i-au identificat drept Alejandro Hernandez Fuentes, 35 de ani, originar din Mexic și care locuiește în Baltimore, și Dorlian Ronial Castillo Cabrera, 26 de ani, care era din Guatemala și locuia în Dundalk, Maryland. Au fost identificați și doi dintre muncitorii care încă nu au fost găsiți. Miguel Luna, în vârstă de 49 de ani, potrivit The Guardian.

„Este soț, tată a trei copii și își numește Maryland acasă de peste 19 ani”, a declarat directorul executiv, Gustavo Torres, într-un comunicat.

Și Maynor Yassir Suazo Sandoval, care este originar din Honduras, în vârstă de 38 de ani. 

„Maynor Suazo, prietenul, ruda și vecinul nostru originar din Azacualpa, Santa Barbara, este dispărută după un accident care a provocat distrugerea podului Francis Scott Key din Baltimore, Statele Unite. Maynor este un om călduros, antreprenor cu viziune și ajută pe toată lumea. Sperăm din inimă să fie în viață. Ne rugăm să te revedem și să ne bucurăm în continuare de bucuria și entuziasmul tău”, a scris o rudă a bărbatului.

Cât despre ceilalţi patru muncitori, nici urmă.

Autorităţile din Statele Unite au început ancheta ca să afle de ce s-au oprit motoarele navei. Calitatea slabă a combustibilului este una dintre ipoteze.

Costurile de reconstrucţie ale podului sunt evaluate la 600 de milioane de dolari

Capt. Michael Burns Jr., Maritime Center for Responsible Energy: Dacă o navă îşi pierde propulsia şi direcţia, este la mila vântului şi curentului. Va merge acolo unde este purtată. Sunt puţine lucruri mai înfiorătoare decât să pierzi controlul în ape mici.

Costurile de reconstrucţie ale podului sunt evaluate la 600 de milioane de dolari. 

Joe Biden, Președinte SUA: I-am cerut echipei mele să mişte cerul şi pământul, ca să redeschidă portul şi să reconstruiască podul cât mai curând posibil din punct de vedere uman. Intenția mea este ca Guvernul să acopere întregul cost al reconstrucției podului și mă aștept ca Congresul să-mi sprijine efortul. Va dura ceva timp. Oamenii din Baltimore pot conta pe noi.

Pe zi ce trece, ies la iveală noi detalii despre istoricul navei - deloc unul curat. În vara anului trecut, mai exact pe 27 iunie, vasul Dali a sosit în portul San Antonio pentru a descărca marfă. Tot atunci, nava a fost supusă unei inspecţii. Nu a trecut însă testul.

Eugen Bosque, Căpitanul portului San Antonio: În timpul inspecției, s-a constatat că două manometre de la motorul principal erau ilizibile, iar inspectorul a dispus ca această neregulă să fie corectată înainte ca nava să porneasca la drum.

Prăbușirea podului din Baltimore ar putea perturba aprovizionare la nivel mondial

Prăbușirea podului din Baltimore nu aduce necazuri doar americanilor. Ar putea fi perturbate şi lanţurile de aprovizionare la nivel mondial. Doar anul trecut, 47 de milioane de tone de mărfuri au tranzitat portul Baltimore.

Mark Conway, Councillor, Baltimore City Council: Portul Baltimore este unul dintre cele mai mari porturi din ţară şi este un motor economic al regiunii. Aş putea spune că e un pion important în comerţul global.

Tsunamiul economic produs de prăbuşirea podului ar putea ajunge până în Europa. În fiecare lună, jumătate de milion de tone de gaz lichefiat pleacă din Baltimore spre Europa şi Marea Britanie.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Cum vă petreceţi Floriile?

Observator » Stiri externe » Podul prăbuşit în Baltimore: Cadavrele a doi dintre cei șase muncitori dispăruți, recuperate. Scafandrii i-au găsit într-o camionetă, la 7 m adâncime