Antena Meniu Search
x

Video O nouă criză ameninţă planeta, după ce o navă a distrus podul din Baltimore. Portul prin care trec 50 de milioane de tone de mărfuri, închis

Podul prăbușit Baltimore. O nouă criză de aprovizionare ameninţă planeta, după ce o navă a distrus podul din Baltimore. Aproape 50 de milioane de tone de mărfuri străine au tranzitat anul trecut portul închis acum din cauza accidentului. În altă ordine de idei, poliţiştii s-au dovedit eroii momentului. Au oprit în doar patru minute circulaţia pe podul de doi kilometri, pe care trec peste 35.000 maşini pe zi.

de Redactia Observator

la 27.03.2024, 19:59

Vezi și

Poliţiştii au observat la timp fumul negru scos de nava de aproape 100.000 de tone care a rămas fără motoare în apropierea podului din Baltimore. Închiderea rapidă a circulaţiei a limitat proporţiile tragediei. Sutele de oameni care se pregăteau să traverseze podul cu maşinile au scăpat. Victime sunt, însă, şase muncitori care făceau reparaţii. Poliţiştii nu au apucat să îi scoată, însă, pe muncitori, de pe pod. Câteva secunde mai târziu, nava enormă lovea construcţia veche de aproape 50 de ani şi o dărâma.

Tsunamiul economic produs de prăbuşirea podului ar putea ajunge până în Europa

Scafandrii i-au căutat 18 ore pe cei şase muncitori, dar nu au găsit trupurile. Autorităţile din Statele Unite au început ancheta ca să afle de ce s-au oprit motoarele navei. Calitatea slabă a combustibilului este una dintre ipoteze. "Dacă o navă îşi pierde propulsia şi direcţia, este la mila vântului şi curentului. Va merge acolo unde este purtată. Sunt puţine lucruri mai înfiorătoare decât să pierzi controlul în ape mici", a declarat căpitanul Michael Burns jr. Costurile de reconstrucţie ale podului sunt evaluate la 600 de milioane de dolari.

"I-am cerut echipei mele să mişte cerul şi pământul, ca să redeschidă portul şi să reconstruiască podul cât mai curând posibil din punct de vedere uman", a declarat Joe Biden, preşedintele SUA. Prăbușirea podului din Baltimore nu aduce necazuri doar americanilor. Ar putea fi perturbate şi lanţurile de aprovizionare la nivel mondial. Doar anul trecut, 47 de milioane de tone de mărfuri au tranzitat portul Baltimore. "Portul Baltimore este unul dintre cele mai mari porturi din ţară şi este un motor economic al regiunii. Aş putea spune că e un pion important în comerţul global", a declarat Mark Conway, consilier al primarului din Baltimore.

Tsunamiul economic produs de prăbuşirea podului ar putea ajunge până în Europa. În fiecare lună, jumătate de milion de tone de gaz lichefiat pleacă din Baltimore spre Europa şi Marea Britanie.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Cum vă petreceţi Floriile?

Observator » Stiri externe » O nouă criză ameninţă planeta, după ce o navă a distrus podul din Baltimore. Portul prin care trec 50 de milioane de tone de mărfuri, închis