Antena Meniu Search
x

Primii copii identificați după masacrul din Texas. Printre lacrimi şi suspine, părinţii fac coadă ca să ajute la recunoaşterea victimelor

Tragedie la o şcoală elementară din Texas. Un adolescent de 18 ani a deschis focul şi a ucis cel puțin 19 copii și doi adulți. Atacatorul, care şi-a pierdut şi el viaţa, îşi ucisese şi bunica înainte de atac. Imaginile sumbre au arătat părinții cum au stat la cozi pentru a face teste ADN care vor ajuta la identificarea celorlalţi copii masacrați. Atenţie, urmează informaţii care vă pot afecta emoţional! 

de Redactia Observator

la 25.05.2022, 10:55

Primii copii identificați (dreapta) după masacrul din Texas. Atacatorul (stânga) îşi ucisese înainte bunica
Primii copii identificați (dreapta) după masacrul din Texas. Atacatorul (stânga) îşi ucisese înainte bunica - Instagram; Facebook; Twitter

Membrii familiei au fost filmați cum stăteau la coadă în apropierea școlii elementare Robb din Uvalde, Texas, marți seara, înainte de a se lăsa întunericul. S-au auzit suspine pe tot parcursul serii, după ce mai multe dintre rudele sosite la faţa locului au primit confirmarea oficială că micuţii lor au fost uciși în urma masacrului. Doi profesori au fost, de asemenea, confirmați drept victime ale atacatorului. De asemenea, părinții şi-au aşteptat cu disperare copiii la locurile de întâlnire desemnate, sperând că cei dragi vor reapărea, notează Daily Mail. 

Printre copiii care şi-au pierdut viaţa se numără Makenna Elrod, Uziyah Garcia, în vârstă de nouă ani, și Xavier Lopez, de 10 ani, Amerie Jo Garza, Eliahana Torres, precum și profesoara de clasa a patra Eva Mireles și o altă profesoară Irma Garcia. De asemenea, s-a confirmat că a murit și studenta Ellie Garcia.  

Autorul masacrului din Texas și-a împușcat bunica înainte să ucidă 19 elevi și doi profesori

Salvador Ramos, în vârstă de 18 ani, a intrat în școala elementară Robb și a deschis focul în jurul orei 11.30. Tânărul din oraşul Uvalde şi-a ucis mai întâi bunica, apoi s-a urcat într-o maşină şi s-a oprit la şcoala elementră din oraş, fiind înarmat cu un pistol şi o puşcă semiautomată de tip AR-15.

Pe acelaşi subiect

Şcoala elementară găzduia aproape 600 de elevi din clasele a doua, a treia şi a patra. Martorii spun că în timpul atacului au văzut copii încercând să sară pe fereastră. Doi poliţişti au fost răniţi uşor în schimbul de focuri cu adolescentul. 

Doi părinți, care au pretins că sunt prieteni de familie ai lui Ramos, au spus că acesta avea un temperament dificil și că de multe ori îi răspundea mamei, ajungând des ca discuţiile în contradictoriu să escaladeze, a raportat The New York Times. Cu toate acestea, ambii părinți - care nu au fost identificați - au spus că au fost șocați să afle că ar putea face ceva atât de violent. În plus, unul dintre prietenii săi de la liceu a spus că tânărul a fost tachinat cu privire la hainele lui și legat de situația financiară a familiei sale. A lucrat și la Wendy's, unde personalul și-a amintit de el ca fiind liniștit.

Nimeni nu ştie cu adevărat de ce adolescentul a recurs la un asemenea gest. Cu trei zile în urmă, acesta postase o fotografie cu două puşti de asalt pe o reţea de socializare. De asemenea, trimisese fotografii cu cartuşe şi arme şi unui prieten apropiat. Respectivul l-ar fi întrebat: ''Frate, ce faci cu astea?'' și el ar fi spus: ''Nu-ți face griji pentru asta''. Identitatea amicului nu a fost dezvăluită. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri externe » Primii copii identificați după masacrul din Texas. Printre lacrimi şi suspine, părinţii fac coadă ca să ajute la recunoaşterea victimelor