Antena Meniu Search
x

Video Presa din Ucraina ne ia peste picior, după incidentul cu rachetele rusești: "România ar avea nevoie de un consult oftalmologic"

Ucraina insistă că două rachete ruseşti au survolat România. Deşi, în cor, Ministerul Apărării Naţionale, NATO şi Statele Unite dezmint asta. Presa din Ucraina ironizează România, despre care spune că are nevoie de ochelari şi acuză NATO că se teme de un război cu Rusia şi de aceea nu vrea să admită că spaţiul aerian al Alianţei a fost încălcat de aeronave de luptă ale Moscovei. Disputa ar putea fi tranşată de Joe Biden, care pe 20 februarie vine în Polonia, unde se va întâlni cu liderii ai statelor de pe flancul estic. 

de Redactia Observator

la 11.02.2023, 19:18

Vezi și

Explicaţiile venite de la NATO şi de la Departamentul de Stat al SUA nu îi conving pe oficialii de la Kiev: susţin în continuare că două rachete ale ruşilor au trecut ieri prin spaţiul aerian al României. Purtătorul de cuvânt al Forțelor Aeriene ale Ucrainei prezintă chiar şi o hartă cu punctele prin care cele două Kalibr ar fi pătruns pe teritoriul nostru: una în est, în apropiere de Galaţi, cealaltă prin nord est, în apropierea oraşului Darabani. 

Gheorghe Onişoru, istoric român: Autorităţile de la Bucureşti trebuie să ştie mult mai bine ce intră şi ce iese din spaţiul nostru aerian, decât o ţară care are probleme foarte mari în momentul de faţă, este invadată, ei au treburile lor, nu să urmărească rachetele care intră deasupra României. 

NATO, prin purtătoarea de cuvânt Oana Lungescu, susţine poziţia României, iar din Statele Unite, reprezentanţii Departamentului de Stat afirmă că nu există niciun indiciu că România ar fi fost ameninţată militar

Presa din Ucraina, ironică după ce MApN și NATO au negat că rachetele ar fi traversat România

Pe acelaşi subiect

Presa de la Kiev susţine că Alianţa nu vrea să admită că i s-a încălcat spaţiul aerian pentru că se teme de Rusia. Şi ne iau peste picior, spunând că "România ar avea nevoie de un consult oftalmologic", dacă nu a văzut racheta ruşilor. 

Gheorghe Onişoru, istoric român: România este un stat membru NATO şi un astfel de incident ar avea o gravitate extraordinară. Şi din punctul de vedere  al preşedintelui Ucrainei, lucrurile sunt oarecum interesante pentru că ar conta foarte mult o integrare directă a unui stat NATO în acest război nefericit, care durează de aproape un an de zile. 

În timpul nopţii, armata rusă a bombardat Insula Şerpilor aflată la doar 45 de km de ţărmul României. Şi o dronă maritimă de suprafaţă, cu încărcătură explozivă, a intrat în podul Zatoka din regiunea Odesa. Autorităţile spun însă că daunele sunt minore, iar podul este în continuare utilizabil.

Viitorul războiului ar putea fi tranşat peste 10 zile în Polonia, unde soseşte în vizită preşedintele Joe Biden

El va participa la un summit în format Bucureşti 9, iniţiativă lansată de România în 2015, din care fac parte, alături de ţara noastră, cele trei state baltice, Polonia, Ungaria Bulgaria, Cehia şi Slovacia. 

Imediat după ce Casa Albă a confirmat vizita, fostul preşedinte al Rusiei Dmitri Medvedev, a postat un mesaj în care spune că Europa va dispărea din cauza guvernării actualilor lideri ai Uniunii Europene şi a trădării intereselor europene de state precum Polonia și țările baltice, care servesc Statele Unite.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Cum vă petreceţi Floriile?

Observator » Stiri externe » Presa din Ucraina ne ia peste picior, după incidentul cu rachetele rusești: "România ar avea nevoie de un consult oftalmologic"