Antena Meniu Search
x

Joe Biden vine în Polonia şi va participa la Formatul "Bucureşti 9", inițiat de Iohannis și Andrzej Duda

Preşedintele Statelor Unite, Joe Biden, va efectua o vizită în Polonia, în perioada 20-22 februarie, şi va participa la o reuniune în Formatul "Bucureşti Nouă" (B9), a anunţat vineri seară Preşedinţia de la Washington, transmite Mediafax.

de Redactia Observator

la 10.02.2023, 22:10

președinții Joe Biden și Klaus Iohannis
Joe Biden vine în Polonia şi va participa la Formatul "Bucureşti 9", inițiat de Iohannis și Andrzej Duda - Profimedia Images

"În perioada 20-22 februarie, preşedintele Joseph R. Biden se va deplasa în Polonia. Se va întâlni cu preşedintele Poloniei, Andrzej Duda, pentru a discuta despre cooperarea noastră bilaterală, precum şi despre eforturile colective de susţinere a Ucrainei şi de consolidare a capabilităţilor NATO în sensul descurajării. Se va întâlni cu liderii din Formatul Bucureşti Nouă (B9), un grup de aliaţi de pe flancul estic, pentru a reafirma susţinerea fermă a Statelor Unite pentru securitatea Alianţei", anunţă Preşedinţia SUA, potrivit unui comunicat postat pe site-ul propriu.

"Preşedintele SUA va face declaraţii înainte de marcarea a un an de la invazia brutală şi neprovocată a Rusiei în Ucraina, abordând modul în care Statele Unite au mobilizat lumea pentru susţinerea poporului Ucrainei, în acţiunile de apărare a libertăţii lor şi a democraţiei, abordând şi modul în care va continua să fie alături de poporul Ucrainei cât timp va fi nevoie", a precizat Casa Albă.

Administraţia SUA nu consideră că există ameninţări la adresa României

Administraţia Joseph Biden nu observă ameninţări militare directe din partea Rusiei la adresa României sau a Republicii Moldova, a anunţat vineri seară Departamentul de Stat de la Washington, după ce au fost raportate incidente cu rachete.

Pe acelaşi subiect

"În acest stadiu, nu avem niciun indiciu despre vreo ameninţare militară directă din partea Rusiei împotriva Republicii Moldova sau a României", a afirmat Vedant Patel, un purtător de cuvânt al Departamentului de Stat, citat de Agenţia France-Presse şi de cotidianul Le Monde.

Referindu-se în mod particular la situaţia Republicii Moldova, al cărei spaţiu aerian a fost tranzitat de o rachetă lansată de armata rusă spre Ucraina, oficialul american a transmis că Statele Unite susţin suveranitatea ţării. "Mai general, noi susţinem suveranitatea Republicii Moldova şi integritatea ţării, precum şi neutralitatea garantată prin Constituţie", a precizat oficialul citat.

"Menţinem contactele strânse cu partenerii noştri moldoveni şi cu aliaţii români", a subliniat Vedant Patel, conform agenţiei Reuters.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Drumul spre casă din vacanţă. Amânaţi întoarcerea pentru a evita aglomeraţia?

Observator » Stiri externe » Joe Biden vine în Polonia şi va participa la Formatul "Bucureşti 9", inițiat de Iohannis și Andrzej Duda