Antena Meniu Search
x

Prima zi de şcoală pentru un băiat de 10 ani, supravieţuitor al masacrului din Texas, unde au fost omorâţi 19 copii şi 2 profesoare: „Am dormit bine”

Ultima dată când AJ Martinez a mers la școală a fost pe 24 mai, când a fost împușcat în coapsă în timpul unui atac armat la şcoala elementară Robb din Uvalde. A reuşit să scape cu viaţă după ce s-a ascuns printre rucsacuri. Destinul nu a fost la fel de blând însă cu 2 profesoare şi 19 colegi de vârste fragede.

Larisa Andreescu
de Larisa Andreescu

la 07.09.2022, 15:26

AJ Martinez
Băiatul a reuşit să scape cu viaţă după ce s-a ascuns printre rucsacuri - Profimedia

AJ l-a văzut pe atacator venind în sala de clasă şi spunându-i profesoarei sale „Noapte bună”, înainte de a dezlănţui o rafală de focuri de armă cu puşca sa de asalt. Băiatul i-a auzit inclusiv pe ofiţerii care stăteau afară, pe holuri, în cele 77 de minute de teroare care au durat din momentul în care adolescentul de 18 ani a intrat în şcoală şi până când, în cele din urmă, a fost ucis.

Mărturii emoţionante ale băiatului de 10 ani, supravieţuitor al masacrului din Texas

Băiatul a plecat în acea zi de la şcoală cu sângele altcuiva pe faţă, dat fiind faptul că a stat cu faţa lipită de podeaua îmbibată în sângele celor răniţi sau omorâţi în atac. În zilele ce au urmat băiatul a încercat să înţeleagă. A fost supărat, trist şi mai ales înspăimântat de cele petrecute într-o zi care trebuia să fie cât se poate de normală, relatează CNN. A făcut multă terapie şi a încercat să treacă peste şi să acorde oamenilor din jur o nouă şansă. Când a început noul an şcolar, AJ, acum în vârstă de 10 ani, a venit cu un zâmbet larg pe buze.

„Am dormit bine”, a spus el pentru CNN, purtând un tricou maro cu imaginea profesoarelor Eva Mireles și Irma Garcia şi a celor 19 copii ucişi, cu cuvintele „Profesorii și colegii mei pentru totdeauna”.

Pe acelaşi subiect

Şcoala elemenară Robb a fost închisă, elevii fiind relocaţi la alte instituţi işcolare din zonă.

„Sunt emoţionat pentru că nu m-am obișnuit cu școala asta”, a recunoscut AJ, cu zâmbetul încă larg.

A fost decizia lui să se întoarcă la școală, a spus mama lui Kassandra Chavez. Ea a fost lângă el în prima zi, dar nu a fost la fel de fericită ca el. Teama ca istoria să nu se repete o frământă în fiecare secundă. „Sunt emoţionată, a spus ea. "Încerc doar să fiu acolo pentru el, sprijinindu-l. Asta este tot ce pot (face)."

Mama lui a purtat de asemenea un tricou inscripţionat „Uvalde Strong(puternic)”, în onoarea victimelor și a tuturor celor afectaţi de atacul sângeros. Mulți dintre membrii personalului de la noua școală a lui AJ aveau, de asemenea, inscripţii în culoarea maro și alb, culorile şcolii elementare Robb.

Băiatul de 10 ani a mărturisit că nu era sigur dacă va avea noi prieteni la şcoala Flores, acolo unde va studia de acum. S-a întristat când a fost întrebat de elevii pe care îi avea pe tricou, cei pe care nu îi va mai vedea niciodată în bănci.

„Trebuie să fii puternic”, l-a încurajat mama lui. „Asta şi-ar dori şi ei să faci. Aminteşte-ţi de ei, poartă-i în gând şi bucură-te de viaţă pentru ei”.

Şcoala din Uvalde va fi demolată

Publicația The Austin American-Statesman a prezentat imaginile cu intervenția controversată a poliției din Texas, la atacul armat din Uvalde, soldat cu 19 copii morțiSalvador Ramos, un adolescent de 18 ani, şi-a ucis mai întâi bunica, apoi s-a urcat într-o maşină şi a oprit la școala elementară din oraș, înarmat cu un pistol și o pușcă semiautomată de tip AR-15. A durat peste 40 de minute până ce au intervenit agenţii de securitate, iar atacatorul a fost ucis abia după o oră. Mult prea mult timp pierdut, acuză rudele celor împușcați, care cred că adolescentul tulburat ar fi putut fi împiedicat dacă polițiștii dădeau dovadă de mai mult curaj și competență. 

Robb Elementary School din Uvalde, Texas, unde un bărbat înarmat a ucis 19 elevi şi doi profesori - va fi demolată, a declarat primarul oraşului, transmite BBC. Primarul nu a precizat când va fi demolată şcoala. Furia publică a crescut constant de la atacul din luna mai, poliţia fiind acuzată că a aşteptat peste o oră pentru a-l confrunta pe atacator. "Înţelegerea mea - şi am avut această discuţie cu superintendentul - este că şcoala va fi demolată. Nu poţi cere niciodată unui copil să se întoarcă sau unui profesor să se întoarcă în acea şcoală", a declarat McLaughlin. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri externe » Prima zi de şcoală pentru un băiat de 10 ani, supravieţuitor al masacrului din Texas, unde au fost omorâţi 19 copii şi 2 profesoare: „Am dormit bine”