Antena Meniu Search
x

Foto Prizonierii ruşi au avut voie să îşi sune părinţii. General ucrainean: „Unii dintre ei au 19 ani, deloc antrenați, prost echipați”

Generalul-maior ucrainean Boris Kremenetski a declarat sâmbătă reporterilor de la Washington că Ucraina a capturat aproximativ 200 de soldați ruși care erau "prost echipați", scrie CNN.

Larisa Andreescu
de Larisa Andreescu

la 27.02.2022, 11:12

Prizonieri ruşi
Prizonierii ruşi au avut voie să îşi sune părinţii - iStock | Getty Images

"Am capturat în jur de 200 de soldați ruși, unii dintre ei în vârstă de 19 ani, deloc antrenați, prost echipați. Îi tratăm conform Convenției de la Geneva, conform dreptului umanitar internațional", a declarat Kremenetski, care este oficial al Ambasadei Ucrainei în SUA.

CNN nu a reușit să verifice în mod independent afirmațiile generalului. El a mai spus că soldaților li s-a permis "să își sune părinții" și că li s-a dat mâncare și apă. Kremenetski a declarat că lucrează îndeaproape cu Pentagonul, și că Ucraina are încă nevoie de mai mult sprijin cu ajutor militar.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Pe acelaşi subiect

"Există o listă de cerințe cruciale și încă avem nevoie de mai multe capacități. Pot să vă asigur că ceea ce am primit deja a fost folosit în mod corespunzător", a spus el.

A patra zi de război Rusia- Ucraina

Forțele ruse se confruntă cu o rezistență puternică în Ucraina și fac progrese mai lent decât au planificat, potrivit Ministerului Apărării britanic într-o declarație sâmbătă seara.

"Forțele ruse nu fac progresele pe care le-au planificat.Suferă de provocări logistice și rezistență ucraineană puternică", serviciile militare de informaţii (MOD) din Regatul Unit.

MOD a spus că "un număr de trupe ruse au fost luate prizonieri de forțele ucrainene”. „Se pare că guvernul rus a restricționat accesul la o serie de platforme de social media într-o probabilă încercare de a ascunde propriilor oameni detalii privind situația din Ucraina”, a adăugat acesta.

Kievul a fost zguduit din nou de explozii puternice. Un depozit de carburant din apropierea capitalei a fost lovit de rachetele armatei ruse. Incendiul degajă gaze toxice şi poate provoca un dezastru ecologic. Victimă a căzut, în această dimineaţă, şi un băieţel de numai 6 ani, împuşcat de o mitralieră a invadatorilor. Un obuz rus a explodat foarte aproape de un depozit de deşeuri radioactive. Pe unele artere ale marelui oraş au avut loc lupte crâncene, atât ziua cât şi noaptea. Un întreg convoi militar rusesc a fost distrus. Focul artileriei ruse a lovit şi un spital de copii unde trei persoane, între care un copil, şi-au pierdut viaţa. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Stiri externe » Prizonierii ruşi au avut voie să îşi sune părinţii. General ucrainean: „Unii dintre ei au 19 ani, deloc antrenați, prost echipați”