Antena Meniu Search
x

Video Harta bombardamentelor din Ucraina. Cât teritoriu a fost ocupat de ruşi și unde se duc încă lupte

Apar primele dovezi clare care arată riposta ucraineană în faţa ruşilor. Până acum, 3.500 de soldaţi ruşi ar fi fost ucişi în timpul luptelor, susţine Ministerul Apărării Ucrainei şi peste 200 au fost luaţi prizonieri. Iar străzile sunt pline tehnică bombardată. Sonia Simionov explică în ce constă rezistența ucrainenilor.

Sonia Simionov
de Sonia Simionov

la 26.02.2022, 22:45

Vezi și

Ruşii au tras deja pe aproape tot teritoriul Ucrainei. În unele oraşe s-a intrat cu trupe, altele au fost bombardate de la distanţă. În partea de nord şi nord-est, în Cernobîl sau Harkov, au fost atacuri terestre şi navale. Localităţile Poltava şi Sumi au fost atacate aerian. Şi toată partea de Sud, Coasta Mării Negre, este sub asediu. Odesa şi Mariupol sunt puncte strategice, dat fiind faptul că sunt şi porturi. 

Până acum, din informaţiile oferite de oficialii ucraineni, efectiv ocupate sunt doar Cernobîl-ul şi Insula Şerpilor. Dar sunt voci care spun că ar mai fi şi zona Melitopol. 

Dacă ne uităm la centru, însă, date oficiale vin doar de la Ministerul Britanic al Apărării care susţine că, şi acum, Kiev-ul rezistă. Oficial, a fost atacat cu tehnică doar de la distanţă. Convoaiele ruseşti sunt cam la 30 de kilometri de Capitală şi previziunile arată că în noaptea asta ruşii ar putea încerca ocuparea. 

La Kiev se dau lupte de stradă

Pe acelaşi subiect

Imaginile arată, însă, că în Kiev sunt deja lupte de stradă. Ucrainenii se bat cu trupele comando Speţnaz. 

Foarte important este că, astăzi, apar dovezi incontestabile ale ripostelor ucrainene. Convoaie cu tehnică rusească distrusă zac arse pe marginea drumului. Mai mult, Ministerul Apărării Ucrainean susţine că 3.500 de militari ruşi au fost ucişi şi peste 200 capturaţi. Au fost doborâte 14 avioane, 8 elicoptere şi distruse peste 100 de tancuri 102 ruseşti în ultimele trei zile. Multe dintre ele, susţin surse de la Kiev, cu o armă de producţie americană. TRK Javelin este un "tun portabil", pe înţelesul tuturor, Lansator de rachete ghidate, dotat cu infraroşu şi focos percursor. 

Javelin este una dintre cele mai eficiente arme anti-tanc din lume. Astfel de lansatoare sunt în dotarea Forţelor Terestre Ucrainene de câţiva ani şi cu ele ar fi reuşit, zilele acestea, să doboare cel puţin cinci elicoptere ruseşti şi să distrugă peste 20 de tancuri şi transportoare. Luptele continuă şi la această oră.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri externe » Harta bombardamentelor din Ucraina. Cât teritoriu a fost ocupat de ruşi și unde se duc încă lupte