Antena Meniu Search
x

”Puneți zahăr sau nisip în rezervoare”. Cum îi învață americanii pe militarii lui Putin să-și saboteze tancurile T-72 

Astronautul american, căpitanul Scott Kelly, a publicat pe contul său de Twitter un mesaj în limba rusă în care îi învață pe soldații lui Vladimir Putin să-și autosaboteze tancurile dacă nu vor să lupte în Ucraina. 

de Redactia Observator

la 06.05.2022, 18:46

”Puneți zahăr sau nisip în rezervoare”. Cum îi învață americanii pe militarii lui Putin să-și saboteze tancurile T-72
Tanc rusesc distrus la Bucha, expus publicului în orașul Vinnîțea - Profimedia

Rusia a pierdut sute de tancuri în cele 72 de zile de la începutul războiului din Ucraina. Fost pilot al marinei americane, căpitanul Scott Kelly a folosit rețelele de socializare după ce Rusia a invadat Ucraina pentru a denunța războiul lui Putin. Este fluent în rusă și are urmăritori ruși pe contul de Twitter care se pot asigura că informațiile sale ajung la tinerii soldați ruși care nu susțin războiul lui Putin în Ucraina și nu vor să lupte. 

De ce a pierdut Rusia atât de multe tancuri în războiul din Ucraina. Potrivit ultimului bilanț publicat joi de Statul Major al Armatei Ucrainei, rușii au pierdut peste 1000 de tancuri în Ucraina.  Însă doi experți olandezi pe site-ul Oryx, susțin că de rușii ar fi pierdut peste 500 de tancuri

Cu ajutorul lui Mark Phillip Hertling, general în armata Statelor Unite, Scott Kelly detaliază pe Twitter pas cu pas cum poți sabota un tanc T72 rusesc

”Dragi soldați ruși, am aflat că unii dintre voi vă sabotați singuri tancurile, ceea ce înseamnă că și alții își doresc asta și nu știu care este cel mai bun mod. Iată câteva sfaturi de bază despre cum să faceți un T72 inoperabil

Pe acelaşi subiect

1. Turnați mult pământ, nisip sau zahăr în rezervoarele de combustibil pentru a înfunda conductele.

2. Goliți uleiul fie în motor, fie în transmisie - va arde în cele din urmă oricare dintre sisteme.

3. Deoarece T72 are șenile/suspensie Christie, este mai ușor să le sabotați pe acestea. Nu le ungeți, în cele din urmă se vor bloca. Dacă scoateți îmbinările sau pompați apă în ele, tancul se va bloca și va ieși de pe șenile.

4. Puteți face același lucru și cu brațele de suspensie de la roți

5. Slăbiți piulițele de la roți. Slăbirea sau îndepărtarea câtorva va face ca roțile să meargă în gol după câțiva kilometri. Acest lucru va duce la desprinderea şenilei, iar tancul devine inoperabil.

6. O altă modalitate de a sabota rezervorul: îngropați-l. T72 are o gardă la sol de doar 48 cm, așa că dacă intrați cu el într-o mlaștină sau un râu, va ieși cu greu.

Dacă vreți ceva mai serios, puteți sabota sistemul de control al incendiului. Iată câteva tehnici: 

7. Puteți găsi o modalitate de a bloca autoîncărcătorul sau de a distruge rezervorul folosind recipientul de pulbere pentru proiectile (...)

8. Puneți noroi pe țeava de tragere apoi lansați un proiectil. Acest lucru va distruge țeava și va face tancul inoperabil. Aceste ultime 2 metode pot cauza răni, așa că, deși sunt eficiente, aveți grijă când le executați.

O ultimă recomandare: puneți un steag alb pe turelă, întoarceți țeava la spate, îndreptați-o în sus și mergeți spre liniile ucrainene. Acesta este semnul universal de predare în rândul tancurilor. Dacă țineți cont de acest sfat, este posibil să vă salvați viața și pe cea a ucrainenilor nevinovați și este lucrul corect de făcut. Nu fiți de partea greșită a istoriei. Cu stimă, căpitanul Scott Kelly și general-locotenentul Mark Hertling”

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Stiri externe » ”Puneți zahăr sau nisip în rezervoare”. Cum îi învață americanii pe militarii lui Putin să-și saboteze tancurile T-72