Antena Meniu Search
x

Scandal la ONU. Charles Michel i-a dat afară din sală pe ruşi. Ambasadorul rus a plecat furios

Președintele Consiliului European, Charles Michel, a acuzat Rusia că folosește proviziile de hrană ca „o rachetă ascunsă împotriva țărilor în curs de dezvoltare” și a învinuit Kremlinul pentru criza alimentară globală care se profilează, cerându-i ambasadorului Moscovei la ONU să părăsească sala, scrie The Guardian

Iulia Iancu
de Iulia Iancu

la 07.06.2022, 10:34

Vezi și

Charles Michel s-a adresat, luni, ambasadorului rus Vassily Nebenzia la ședința Consiliului de Securitate al ONU, spunând că a văzut milioane de tone de cereale și grâu blocate în containere și nave în portul ucrainean Odessa în urmă cu câteva săptămâni „din cauza navelor de război rusești din Marea Neagră”.

El a spus că atacurile Moscovei asupra infrastructurii de transport și a depozitelor de cereale ale Ucrainei, împiedică ţara să planteze și să recolteze.

„Acest lucru duce la creșterea prețurilor la alimente, împingând oamenii în sărăcie și destabilizând regiuni întregi”, a spus Michel. „Rusia este singura responsabilă pentru această criză alimentară care se profilează”.

Președintele Consiliului European a acuzat forțele ruse că au furat cereale din zonele ocupate din Ucraina, „în timp ce dădeau vina pe alţii”.

Pe acelaşi subiect

Ambasadorul rus la ONU, dat afară din sală

Nebenzia a ieșit din sală, iar locul său a fost ocupat de un alt diplomat. Ambasadorul adjunct al Rusiei la ONU, Dmitri Polyansky, a declarat mai târziu, pe Telegram, că comentariile lui Michel au fost „atât de nepoliticose” încât ambasadorul rus a părăsit sala.

Ulterior, Nebenzia a declarat pentru Reuters: „Nu am putut să mai stau”, din cauza „minciunilor pe care Charles Michel a venit aici să le împrăştie”.

Pe fondul unei crize alimentare globale care se agravează, secretarul de stat al SUA Antony Blinken a spus că există „rapoarte credibile” conform cărora Rusia "fură” cerealele Ucrainei pentru a le vinde apoi pentru propriul profit. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să fiţi hărţuiţi într-un teambuilding?

Observator » Stiri externe » Scandal la ONU. Charles Michel i-a dat afară din sală pe ruşi. Ambasadorul rus a plecat furios