Antena Meniu Search
x

"O cacealma". Vladimir Putin susţine că Rusia nu împiedică exporturile de grâu din Ucraina. În schimb, acuză Occidentul

Preşedintele rus Vladimir Putin a susţinut vineri că ţara sa nu împiedică exporturile de grâu prin porturile ucrainene, însă cea mai bună soluţie ar fi tranzitul prin Belarus, transmite Reuters.

de Redactia Observator

la 03.06.2022, 22:33

Vladimir Putin
Vladimir Putin susţine că Rusia nu împiedică exporturile de grâu din Ucraina - Profimedia

Putin a afirmat la televiziunea naţională rusă că ştirile despre o presupusă interdicţie de export impusă de Rusia reprezintă "o cacealma" prin care ţările occidentale încearcă să îşi acopere greşelile politice, dând vina pe Moscova pentru problemele de pe piaţa alimentară mondială. Reuters reaminteşte că forţele armate ruse controlează o mare parte din ţărmul ucrainean al Mării Negre, iar marina militară rusă poate bloca accesul în porturi. Cu toate acestea, Rusia acuză Ucraina şi Occidentul de perturbarea exporturilor de grâu ucrainean. "Dacă cineva doreşte să rezolve problema exportului de grâu ucrainean - vă rog, cea mai uşoară cale este prin Belarus. Nimeni nu împiedică asta", a spus Vladimir Putin.

Condiţia lui Lukaşenko, pentru a permite tranzitul cerealelor din Ucraina prin Belarus

Ceva mai devreme, vineri, preşedintele belarus Aleksandr Lukaşenko declarase că guvernul de la Minsk este dispus să permită tranzitul grâului din Ucraina către porturi din Germania, Polonia, statele baltice sau Rusia, cu condiţia ca porturile respective să permită şi expedierea de produse din Belarus.

Putin a avertizat că problemele alimentare mondiale se vor agrava din cauza sancţiunilor în domeniul îngrăşămintelor impuse Rusiei de Regatul Unit şi SUA, relatează Agerpres.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri externe » "O cacealma". Vladimir Putin susţine că Rusia nu împiedică exporturile de grâu din Ucraina. În schimb, acuză Occidentul