Antena Meniu Search
x

O navă rusă ar fi ajuns în Siria cu mai multe cereale care ar fi fost furate din Ucraina

Noi imagini din satelit arată că o navă rusească plină de cereale presupus a fi furate din fermele ucrainene a ajuns în portul sirian Latakia, pentru a doua oară în ultimele patru săptămâni, relatează CNN, citat de Mediafax.

de Redactia Observator

la 29.05.2022, 21:40

O navă rusă ar fi ajuns în Siria cu mai multe cereale care ar fi fost furate din Ucraina
- Maxar Technologie

Noile imagini, furnizate de Maxar Technologies, arată Matros Pozynich la Latakia, pe 27 mai. Aceasta este una dintre cele trei nave care au încărcat cereale în portul Sevastopol din Crimeea de la invazia rusă în Ucraina. A fost văzută ultima dată în Sevastopol la 19 mai și a fost urmărită ulterior în timp ce traversa strâmtoarea Bosfor și spre sud de-a lungul coastei turcești. Se estimează că nava poate transporta aproximativ 30.000 de tone de cereale.

Nava soră a lui Matros Pozynich a încărcat, de asemenea, cereale la Sevastopol în ultimele două săptămâni. CNN a raportat anterior că au fost văzute convoaie de camioane care transportau cereale de la ferme și silozuri din sudul Ucrainei în Crimeea. Autoritățile ucrainene au estimat, la începutul acestei luni, că forțele rusești din zonele ocupate au confiscat peste 400.000 de tone de cereale.

Furturile de cereale amenință recolta din acest an în Ucraina, care este una dintre cele mai importante țări producătoare de cereale din lume. Pentru Rusia, cerealele sunt o marfă atractivă. Prețul grâului este de aproximativ 400 de dolari pe tonă pe piețele mondiale și a crescut brusc în acest an.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei
Vi s-a întâmplat să vă împrumutaţi pentru a merge în concediu?
Observator » Stiri externe » O navă rusă ar fi ajuns în Siria cu mai multe cereale care ar fi fost furate din Ucraina