Antena Meniu Search
x

Video Scenariu sumbru după alegerile din Rusia: un Putin mai agresiv şi mai răzbunător. Temeri că va ataca o țară NATO

Război în Ucraina. Un Putin mai agresiv şi mai răzbunător. Aşa cred analiştii occidentali că se va comporta liderul de la Kremlin în noul mandat. Aceştia se tem că ar putea folosi victoria din alegeri pentru o nouă mobilizare în masă, dar şi pentru a lansa un atac asupra unei ţări NATO. 

de Redactia Observator

la 19.03.2024, 22:09

Vezi și

După 2 ani de război cu pierderi uriaşe, Vladimir Putin s-ar putea folosi de victoria electorală pentru a reface rândurile armatei. Conform cifrelor de la Kiev, circa 430.000 de soldaţi ruşi au murit sau au fost răniţi de la începutul conflictului. 

  • Jim Heintz, reporter APExistă întrebarea dacă Putin va lansa o nouă campanie de mobilizare de trupe în Ucraina. Până acum, Putin a zis că o nouă mobilizare nu este necesară. Dar, în trecut, s-a folosit de victoria din alegeri ca să implementeze măsuri nepopulare. 

Cu 6 ani de mandat în faţă şi cu opoziţia redusă la tăcere, ţările NATO ar urma să simtă mânia liderului de la Kremlin. În faţa pericolului se află ţările de pe flancul estic al alianţei, inclusiv România. 

  • Jim Heintz, reporter APLa nivel internaţional, Rusia va continua să testeze determinarea alianţei NATO. Există speculaţia că Rusia ar putea încerca să testeze reacţia NATO printr-un atac asupra unei ţări aliate. Nu neapărat cu trupe, dar cu atacuri cibernetice. 
Pe acelaşi subiect

Vladimir Putin a fost felicitat de liderii supranumitei "Axe a răului" - China, Iran şi Coreea de Nord

 Au venit personal să-l felicite şi să-i strângă mâna şi cei trei contracandidaţi.

  • Vladimir Putin, preşedintele Rusiei: Vreau să mulţumesc pentru campania electorală ce s-a desfăşurat într-o manieră civilizată şi în concordanţă cu legea rusă. Sper că vom avea o abordare la fel de constructivă şi în parlament. 

Ovaţiile la adresa preşedintelui au avut loc la o masă mult mai mică faţă de cea la care stau figurile-cheie ale Moscovei, precum ministrul de Externe Serghei Lavrov, ministrul Apărării Şoigu sau şeful armatei Vitali Gherasimov. 

  • Vladislav Davankov, candidat la prezidențiale: În timpul întâlnirilor cu votanţii, oamenii au zis că doar tu poţi să conduci ţara, doar tu poţi să câştigi această confruntare. Alegerile au arătat-o!

Observatorii electorali independenţi au catalogat alegerile din Rusia drept "cele mai corupte din istoria ţării".  

Occidentul nu consideră cu alegerile din Rusia at fost organizate corect

  • Jake Sullivan, White House National Security Adviser: Nimic legat de rezultatul alegerilor din Rusia nu a fost impredictibil, deoarece Putin a închis spaţiul politic. Şi-a închis oponenţii politici, iar alţii au murit. Nimic nu a fost liber sau corect legat de aceste alegeri. Rezultatul a fost determinat. 

Putin are motive de satisfacţia şi legate de situaţia de pe front. Armata sa înaintează, cu pierderi uriaşe însă, în zona Avdiivka, din estul Ucrainei. Preşedintele francez Emmanuel Macron a anunţat că îi va solicita un armistiţiu temporar în timpul Jocurilor Olimpice de la Paris, lucru care nu se va întâmpla, cred analiştii. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like | 1 vot
Întrebarea zilei

Cum vă petreceţi Floriile?

Observator » Stiri externe » Scenariu sumbru după alegerile din Rusia: un Putin mai agresiv şi mai răzbunător. Temeri că va ataca o țară NATO