Antena Meniu Search
x

Scholz susţine că rebeliunea Wagner a ştirbit puterea lui Putin: "Nu stă atât de ferm în şa cum afirmă mereu"

Cancelarul german Olaf Scholz a declarat miercuri că rebeliunea Wagner din Rusia a ştirbit puterea preşedintelui Vladimir Putin, scrie The Guardian.

de Redactia Observator

la 29.06.2023, 11:32

Scholz susţine că rebeliunea Wagner a ştirbit puterea lui Putin: "Nu stă atât de ferm în şa cum afirmă mereu"
Scholz susţine că rebeliunea Wagner a ştirbit puterea lui Putin: "Nu stă atât de ferm în şa cum afirmă mereu" - Profimedia Images

"Cred că este slăbit, deoarece acest lucru arată că structurile autocratice au fisuri, iar Putin nu este atât de ferm în şa cum afirmă mereu", a declarat Scholz într-un interviu pentru postul german de televiziune ARD.

Scholz a mai declarat că nu vrea să se alăture speculațiilor cu privire la cât timp ar putea rămâne Putin la putere, spunând că scopul Occidentului în sprijinirea Ucrainei este să o ajute să se apere, nu să aducă schimbarea regimului de la Kremlin.

Întrebat despre impactul rebeliunii eşuate asupra războiului din Ucraina, cancelarul german a declarat că o condiţie prealabilă pentru succesul negocierilor de pace este ca Rusia să accepte că trebuie să îşi retragă trupele din ţară.

Întrebat dacă sâmbătă a sperat la un moment dat că insurecţia trupelor de mercenari Wagner reprezintă sfârşitul domniei lui Putin, el a spus că nu ar fi avut sens, deoarece nu era clar dacă ceea ce va veni după el va fi mai bun. "Trupele Wagner sunt o unitate militară care acţionează foarte agresiv peste tot în lume şi, foarte concret, şi în războiul Rusiei împotriva Ucrainei".

Pe acelaşi subiect

Putin, baie de mulţime în sudul Rusiei

În aceeaşi zi, Putin se străduieşte să arate că poporul îl susţine: s-a deplasat, pe neaşteptate, într-un oraş din sudul Rusiei unde a făcut şi o baie de mulţime. În imaginile difuzate de propaganda rusă, liderul de la Kremlin este surprins în timp ce aranjează uniforma unui soldat care ţine în mână valiza nucleară şi sărută pe creştet o tânără venită să-l vadă. 

În acest timp, războiul continuă şi face tot mai multe victime în Ucraina. Imaginile restaurantului din Kramatorsk, distrus de o rachetă rusească, au suscitat oroare şi revoltă în toată lumea. Armata rusă a recunoscut atacul dar pretinde că a lovit, cu precizie, un obiectiv militar.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Ce alegeți de 1 Mai, grătar la pădure sau grătar la terasă?

Observator » Stiri externe » Scholz susţine că rebeliunea Wagner a ştirbit puterea lui Putin: "Nu stă atât de ferm în şa cum afirmă mereu"