Antena Meniu Search
x

"O rachetă rusească a oprit bătăile inimii a doi îngeri". Iulia şi Ana Aksencenko, gemene în vârstă de 14 ani, au murit în bomdardamentul din Kramatorsk

Război în Ucraina. Autoritățile din Kramatorsk au numit două dintre victimele atacului de aseară drept gemenele Iulia și Anna Aksenchenko, în vârstă de 14 ani. Copilele nu au avut nicio șansă în fața războiului. 

de Redactia Observator

la 28.06.2023, 12:52

Iulia şi Ana Aksencenko, gemene în vârstă de 14 ani, printre victimele bomdardamentului din Kramatorsk
Iulia şi Ana Aksencenko, gemene în vârstă de 14 ani, printre victimele bomdardamentului din Kramatorsk - Telegram

Într-o postare Telegram, consiliul orașului a transmis condoleanțe părinților fetelor, spunând că „o rachetă rusească a oprit bătăile inimii a doi îngeri”, potrivit BBC.

„Împărtășim durerea familiei voastre și împreună cu voi ne plecăm capetele într-o întristare profundă”, se spune.

Cel puţin 10 persoane au fost ucise şi 56 rănite în atacul rusesc de marți

Cel puţin 10 persoane au fost ucise şi 56 rănite într-un atac rusesc marţi asupra unui restaurant popular din Kramatorsk, singurul oraş mare din estul Ucrainei controlat de Kiev, au anunţat miercuri serviciile de salvare, potrivit France Presse. Printre morţi figurează trei copii, a indicat Serviciul de urgenţă de stat al Ucrainei pe Telegram. "Echipele de salvare scotocesc ruinele clădirii distruse şi caută persoane care se află probabil sub dărâmături", a adăugat acesta.

Pe acelaşi subiect

Lovitura a distrus restaurantul Ria Pizza, un local din centrul Kramatorskului, apreciat deopotrivă de jurnalişti şi militari.

Potrivit poliţiei ucrainene, Rusia a tras două rachete sol-aer S-300 asupra acestei localităţi, cu 150.000 de locuitori înainte de război, care rămâne singurul mare oraş aflat încă sub control ucrainean în estul ţării.

Trei personalităţi columbiene - celebrul scriitor Hector Abad, omul politic Sergio Jaramillo şi jurnalista Catalina Gomez, corespondentă în Ucraina a cotidianului El Tiempo - au fost uşor rănite în timp ce luau masa în restaurant împreună cu scriitoarea ucraineană Victoria Amelina, potrivit unui comunicat semnat de Abad şi Jaramillo, potrivit Agerpres.

Victoria Amelina, o romancieră de 37 de ani ale cărei opere au fost traduse în engleză, germană şi în mai multe alte limbi, "este în stare critică, fiind rănită la cap", adaugă textul, publicat înainte ca bilanţul să se ridice la opt morţi. Abad şi Jaramillo s-au deplasat în estul Ucrainei pentru "a exprima poporului ucrainean solidaritatea Americii Latine împotriva barbariei şi invaziei ilegale declanşate de Rusia", explică textul.

Scriitor de renume internaţional, Hector Abad este cunoscut în special pentru volumul "El olvido que seremos", succes literar după care s-a făcut filmul "Memories of My Father" în 2020.

Sergio Jaramillo, politician columbian, a fost unul dintre principalii negociatori ai acordului de pace semnat în 2016 cu gherila marxistă Forţele armate revoluţionare din Columbia (FARC). În afară de restaurant, mai multe apartamente, magazine, maşini, un oficiu poştal şi alte câteva clădiri au fost avariate, potrivit parchetului ucrainean.

Cel mai sângeros atac a fost cel asupra gării din Kramatorsk, în aprilie 2022

Un bucătar-şef într-o uniformă prăfuită, Ruslan, de 32 de ani, a explicat că "era destulă lume în restaurant" în momentul loviturii. Arătând cu degetul spre cer, el a adăugat: "Eu am avut noroc". Situat la vest de Bahmut, oraş devastat, scena celei mai lungi şi sângeroase bătălii de la începutul invaziei ruse, Kramatorsk a fost vizat în mai multe rânduri de bombardamente ruseşti.

Cel mai sângeros atac a fost cel asupra gării din Kramatorsk, lovită în aprilie 2022, care s-a soldat cu 61 de morţi şi peste 160 de răniţi, la câteva săptămâni de la declanşarea invaziei ruse şi într-un moment în care o mulţime de civili încercau să părăsească oraşul.

Important nod feroviar, Kramatorsk este de facto capitala regională după ce oraşele Doneţk şi Lugansk au fost capturate de separatişti proruşi susţinuţi de Moscova în 2014.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Ce alegeți de 1 Mai, grătar la pădure sau grătar la terasă?

Observator » Stiri externe » "O rachetă rusească a oprit bătăile inimii a doi îngeri". Iulia şi Ana Aksencenko, gemene în vârstă de 14 ani, au murit în bomdardamentul din Kramatorsk