Antena Meniu Search
x

Video Imagini dramatice după bombardamentul din Kramatorsk: copii răniți și tineri scoși fără viață de sub ruine

După ce a fost la un pas de război civil, Rusia atacă furibund în Ucraina. Un tir cu rachete a ucis 10 oameni, printre care trei copii, şi a rănit peste 60, într-un restaurant din Kramatorsk. Kievul este în alertă şi la graniţa de nord, după ce mii de mercenari Wagner şi-ar fi stabilit o bază operaţională în Belarus

de Redactia Observator

la 28.06.2023, 22:15

Vezi și

Trecătorii şi serviciiile de intervenţie s-au repezit în restaurant imediat după lovitura rachetei. Pizzeria era extrem de populară, plină cu localnici şi ziarişti străini. 

Ore în şir, salvatorii au căutat supravieţuitori. Au scos mai multe trupuri fără viaţă, printre care şi cele a trei adolescenţi, de 12, 15 și 17 ani.

FSB ar fi știut de planurile lui Evgheni Prigojin

Atacul este modul prin care regimul de la Kremlin încearcă să-şi spele imaginea serios zdruncinată de rebeliunea propriilor mercenari, de sâmbăta trecută. Noi informaţii despre revolta armată arată că planurile luptătorilor Wagner nu erau necunoscute la Moscova. Serviciul Federal de Securitate al Rusiei, urmaşul KGB-ului, ar fi ştiut de revoltă. La fel şi mai mulţi generali, printe care, Serghei Surovikin, comandatul adjunct al operaţiunilor din Ucraina. Dictatorul din Belarus, Alexander Lukaşenko, se laudă că e singurul care a împiedicat un posibil război civil

Pe acelaşi subiect

Alexander Lukaşenko, preşedintele Belarusului: Am înţeles că fusese luată o decizie dură, se simţea dincolo de cuvintele lui Putin. Să îi extermine! L-am sfătuit pe Putin să nu grăbească lucrurile. 

Lukashenko spune că ţara lui va profita de pe urma experienţei de luptă a mercenarilor

Gitanas Nauseda, preşedintele Lituaniei: Dacă Wagner își desfăşoară ucigașii în serie în Belarus, toate țările vecine se confruntă cu un pericol și mai mare de instabilitate.

Reuniţi la Haga, o parte dintre liderii NATO, printre care şi Klaus Iohannis, au cerut  ca NATO să desfăşoare mai multe trupe şi armament pe flancul estic pentru a face faţă noii ameninţări venite din Belarus. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Cum vă petreceţi Floriile?

Observator » Stiri externe » Imagini dramatice după bombardamentul din Kramatorsk: copii răniți și tineri scoși fără viață de sub ruine