Antena Meniu Search
x

Trei morți, toți înjunghiați de același tânăr, într-un parc din Reading. Atacatorul a rănit alți trei oameni

Trei oameni au murit, toți înjunghiați de același tânăr, într-un parc din Reading. Atacatorul a rănit alte trei persoane, iar poliția nu tratează acțiunile lui ca pe un act terorist.

Cosmin Stăniloiu
de Cosmin Stăniloiu

la 21.06.2020, 07:43

Atac Reading
Mai multe elicoptere au fost chemate pentru a transporta victimele la spital - Twitter
  • Atacatorul a fost arestat, are 25 de ani.
  • Atacul a avut loc într-un parc unde erau zeci de oameni.

Trei persoane au murit şi alte trei au fost grav rănite după ce au fost înjunghiate sâmbătă într-un parc din Reading (sud-estul Angliei), un bărbat fiind arestat, relatează The Guardian, care precizează că nicio altă persoană nu este căutată în legătură cu acest incident. De asemenea, conform poliţiei, la acest moment, atacul nu este considerat ca având legătură cu terorismul

Un bărbat de 25 de ani din Reading a fost arestat la locul atacului, fiind suspectat de crimă, a anunţat poliţia, care a precizat că nu mai caută nicio altă persoană în legătură cu acest incident.

Atacul nu este tratat la acest moment ca având motivaţie teroristă, a declarat unul dintre şefii poliţiei, care a precizat că rămân deschise toate opţiunile în legătură cu motivul acestuia şi  că ancheta este sprijinită de poliţia antiteroristă.

Conform aceleiaşi surse, nu există indicii că mai există vreun pericol, dar a cerut cetăţenilor să rămână vigilenţi şi să anunţe poliţiei orice li se pare suspect.

Pe acelaşi subiect

La mai multe ore după atac, poliţia a organizat un raid într-un bloc de apartamente din Reading, raid la care au participat şi ofiţeri din poliţia antiteroristă specializaţi în arme de foc. 

În zonă a fost sporită prezenţa poliţiştilor, ancheta fiind încă în desfăşurare, iar accesul nu este încă permis.

Poliţiştii şi serviciile de urgenţă au intervenit sâmbătă noapte ca urmare a mai multor cazuri de înjunghiere în Forbury Gardens, din Reading.

Mai multe victime au fost transportate la Spitalul Royal Berkshire hospital. O purtătoare de cuvânt a spitalului a confirmat că două dintre acestea se află în stare gravă.

Imaginile de pe reţelele sociale arată scene cu victime supuse procedurii de resuscitare. Informaţiile iniţiale indicau că poliţiştii tratau incidentul ca pe un atac lansat la întâmplare  şi nu ştiau cine este autorul.

Sugestiile conform cărora ar avea legătură cu un protest Black Lives Matter care avusese loc în parc au fost respinse. Organizatorii au declarat că protestul paşnic se încheiase cu aproape 2 ore înainte de incident, iar mulţimea se dispersase fără să apară niciun fel de problemă.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri externe » Trei morți, toți înjunghiați de același tânăr, într-un parc din Reading. Atacatorul a rănit alți trei oameni