Antena Meniu Search
x

Video Rusia, furioasă că Ucraina foloseşte rachete cu rază lungă de acţiune. Moscova ameninţă că îngheaţă relaţiile diplomatice cu SUA, primul pas către războiul total

Război în Ucraina. Armata lui Zelenski duce lipsă de soldaţi. Polonia şi Lituania se oferă să repatrieze sute de mii de refugiaţi ucraineni din acele ţări, ca să fie trimişi pe front. Între timp, marile puteri nucleare sunt aproape de un moment tensionat, la care nimeni nu vrea să se gândească - îngheţarea relaţiilor diplomatice. Ameninţarea voalată a fost lansată de Moscova, după ce Statele Unite au livrat Ucrainei rachete cu rază medie de acţiune.

de Redactia Observator

la 26.04.2024, 20:14

Vezi și

Două rachete cu rază de acţiune de 300 de kilometri a folosit armata ucraineană în ultima lună. Una a lovit o ţintă din Crimeea ocupată şi a provocat furia Kremlinului. "Tot Occidentul continuă să pompeze arme Kievului. Aproape zilnic, cu acordul tacit al Occidentului, Kievul folosește armele primite pentru a provoca daune infrastructurii civile a Federației Ruse", a declarat Serghei Şoigu, ministrul rus al Apărării. Rachete cu rază medie de acţiune vor face parte şi din noul pachet militar de 61 de miliarde acordat Ucrainei de Statele Unite. Washingtonul nu se opreşte, însă, aici. Trimisul lui Biden în Beijing a avertizat China că se pune rău cu toată Europa pentru că îl sprijină pe Putin.

Răspuns violent al Chinei, după ce SUA a acuzat-o că ajută Rusia

"Beijingul nu poate avea relații mai bune cu Europa sprijinind în același timp cea mai mare amenințare la adresa securității europene de la sfârșitul Războiului Rece. Rusia s-ar chinui să continue asaltul asupra Ucrainei fără sprijinul Chinei", a declarat Antony Blinken, secretarul de stat al SUA. America a primit un răspuns dur. "Este o ipocrizie imensă și extrem de iresponsabilă ca Statele Unite să adopte un proiect de lege privind pachetul de ajutor pe scară largă pentru Ucraina și, în același timp, să facă acuzații nefondate la adresa schimburilor economice și comerciale normale între China și Rusia", a declarat Wang Wenbin, purtătorul de cuvânt al ministerului chinez de Externe.

Din cauza sprijinului acordat Ucrainei, Moscova ameninţă că reduce la minim relaţiile economice cu principalii aliaţi ai lui Zelenski. "Statele Unite sunt direct implicate în acest conflict. Acest lucru nu va schimba fundamental rezultatul operațiunii militare speciale. Vom învinge", a declarat Dmitri Peskov, purtător de cuvânt Kremlin. Pe lângă criza de muniţie, Ucraina se confruntă şi cu lipsa de militari. Sute de mii de localnici apţi de luptă au fugit în Europa ca să nu fie încorporaţi. Polonia şi Lituania s-au oferit să îi trimită lui Zelenski acasă refugiaţii, adică aproape 400.000 de oameni. În România, statisticile vorbesc despre 200.000 de ucraineni sosiţi după începerea conflictului, dintre care 40.000 ar fi bărbaţi.  

Ți-a plăcut acest articol?

Like | 5 voturi
Întrebarea zilei

Credeţi că lucraţi sub calificarea dumneavoastră la locul de muncă?

Observator » Stiri externe » Rusia, furioasă că Ucraina foloseşte rachete cu rază lungă de acţiune. Moscova ameninţă că îngheaţă relaţiile diplomatice cu SUA, primul pas către războiul total