Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Video Ultimele cuvinte pe care şeful Hamas i le-ar fi spus ayatollahului Ali Khamenei, înainte să fie ucis. Iranul promite că va pedepsi aspru Israelul

Răzbunarea liderului Hamas va fi una dură, avertizează Iranul. Peste noapte, Hezbollah a lansat, din nou, zeci de rachete în nordul Israelului. Proiectilele au fost însă interceptate de sistemele de apărare Iron Dome. În Gaza, armata lui Netanyahu a bombardat o şcoală unde se adăposteau mai mulţi refugiaţi. Cel puţin 15 persoane au fost ucise. Între timp, Statele Unite, Franţa şi Marea Britanie le-au cerut cetăţenilor să părăsească Libanul, cât mai repede. Şi ministerul Afacerilor Externe recomandă evitarea călătoriilor în Liban. Ba mai mult, le cere românilor de acolo să plece urgent din ţara ameninţată de război, cât încă mai sunt curse disponibile. Din cauza creşterii tensiunilor din Orientul Mijlociu, foarte multe zboruri au fost deja anulate pe aeroportul din Beirut. 

de Redactia Observator

la 04.08.2024 , 14:24

Zeci de rachete au luminat din nou cerul din nordul Israelului. Cele peste 50 de proiectile lansate din sudul Libanului au vizat regiunea Galileea şi oraşul Kiryat Shmona. Au fost însă interceptate de sistemele de apărare antiaeriană Iron Dome. Alte resturi de rachete au căzut în zone unde nu locuiesc oameni, astfel că nimeni nu a fost rănit. 

De teama unei escaladări totale a conflictului, Statele Unite, Franţa, Marea Britanie şi Canada şi-au îndemnat cetăţenii să părăsească Libanul până când nu este prea târziu. Tot mai multe companii aeriene şi-au anulat şi ele zborurile către şi dinspre capitala Beirut.

Iranul promite că va pedepsi aspru Israelul

Vezi și

Între timp, Iranul s-a jurat că nu va lăsa nepedepsit Israelul pentru asasinarea liderului Hamas la Teheran şi că răzbunarea supremă va veni curând, la momentul, în locul și modul potrivit. 

Pe acelaşi subiect

"Dacă un lider pleacă, altul va veni", ar fi fost ultimele cuvinte pe care şeful Hamas i le-a spus ayatollahului Ali Khamenei, liderul suprem al Iranului, înainte să fie ucis. Premierul israelian Benjamin Netanyahu pare să ignore ameninţările venite din toate părţile şi spune că țara sa este hotărâtă să obţină o victorie totală împotriva Hamas. Ieri, trupele israeliene au intrat în orașul Tulkarem din Cisiordania ocupată pentru a efectua o "operațiune de combatere a terorismului". În timpul acesteia, liderul Brigăzilor Qassam, o aripă militară a Hamas, a fost ucis în urma unei lovituri cu dronă asupra vehiculului în care se afla. 

Masacru la o şcoală din Gaza

În Gaza, situaţia este dramatică. 15 persoane au murit şi alte 21 au fost rănite ieri după ce Israelul a bombardat o şcoală în care se adăposteau zeci de refugiaţi.

Imaginile de după dezastru sunt greu de privit. 

Între timp, la Tel Aviv, oamenii au ieşit din nou în stradă, unde au cerut disperaţi semnarea cât mai rapidă a unui acord privind înapoierea ostaticilor şi încheierea ostilităţilor. 

Oamenii s-au revoltat şi în oraşele din Irak. 

Abubaker al-Assawi, organizator protest: Acest asediu asupra poporului din Gaza trebuie să fie oprit. Comunitatea internațională, instituțiile, țările arabe și islamice trebuie să ia o poziție reală față de ceea ce văd cu adevărat în conștiința lor, astfel încât să putem opri aceste masacre.

Aproape 40.000 de civili din Gaza şi-au pierdut viaţa de la începutul conflictului de pe 7 octombrie. 

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Întrebarea zilei
Aţi putea să vă îndepliniţi sarcinile de serviciu într-un interval de lucru mai scurt?
Observator » Ştiri externe » Ultimele cuvinte pe care şeful Hamas i le-ar fi spus ayatollahului Ali Khamenei, înainte să fie ucis. Iranul promite că va pedepsi aspru Israelul