Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Video Iranul cheamă Hamas, Hezbollah și Houthi la Teheran pentru a decide cum vor ataca Israelul

Războiul mocneşte în Orientul Mijlociu! Mii de oameni au participat la funeraliile liderului politic al Hamas, ucis într-un atac atribuit Israelului, şi au scandat moarte Israelului şi moarte Americii! Liderul suprem al Iranului a ordonat lovituri în Israel. Din cauza riscurilor, ministerul nostru de Externe le-a cerut românilor să nu călătorească în Israel, Iran şi Liban.

de Redactia Observator

la 01.08.2024 , 21:17

Funeraliile lui Ismail Haniyeh au umplut străzile din Teheran. Cortegiul a fost întâmpinat de mii de oameni, iar ceremonia a fost prezidată de liderul suprem al Iranului, ayatollahul Ali Khamenei. În replică la ordinul ayatollahului Ali Khamenei, care a cerut armatei să lovească Israelul, liderii de la Tel Aviv au anunţat că au mai lichidat un lider Hamas. Şeful aripii militare, responsabil pentru atacul din 7 octombrie, a fost ucis într-un bombardament din Gaza.

SUA au anunţat că nu au avut nicio implicare în asasinate şi că nu au ştiut intenţiile Israelului

"Nu are rost să vorbim despre negocieri de încetare a focului pe fondul vărsării de sânge și a asasinatelor. Netanyahu și guvernul său nu caută o încetare a focului și nu doresc să oprească agresiunea", a declarat Khalil al-Hayya, lider Hamas. Finanţate de Iran, grupările teroriste au înconjurat Israelul. La nord, Hezbollah acţionează în Liban. Hamas lansează atacuri din Gaza, iar rebelii Houthi, din Yemen, s-au alăturat ei coaliţiei în ciuda distanţei de peste 2.000 de kilometri. "Ne așteaptă zile pline de provocări. Suntem pregătiți pentru orice scenariu, dar vom rămâne uniți împotriva oricărei amenințări. Israelul va taxa scump orice agresiune", a declarat Benjamin Netanyahu, premierul Israelului.

Vezi și

Ministerul român de Externe a emis avertizare de călătorie în Israel, Iran şi Liban. În cele trei ţări trăiesc peste 200.000 de români. Statele Unite, Franţa şi Belgia, plus numeroase alte ţări le-au cerut cetăţenilor lor nu călătoreasc în zonă sau să plece urgent, dacă sunt acolo. De teama unui iminent atac al Iranului, companiile aeriene United, Delta şi British Airways au anulat zeci de curse spre Israel. Consilierul de securitate de la Casa Albă a recunoscut - asasinarea liderilor Hamas şi Hezbollah pot spulbera pacea din Orientul Mijlociu. "Ce vă pot spune este că vom menține un nivel de pregătire pentru a apăra interesele noastre de securitate națională în regiune", a declarat John Kirby, consilier Casa Albă. Statele Unite au anunţat că nu au avut nicio implicare în asasinate şi că nu au ştiut intenţiile Israelului. Washingtonul a adăugat, însă, că îşi va sprijini aliatul dacă va fi atacat.  

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Întrebarea zilei
Aţi putea să vă îndepliniţi sarcinile de serviciu într-un interval de lucru mai scurt?
Observator » Ştiri externe » Iranul cheamă Hamas, Hezbollah și Houthi la Teheran pentru a decide cum vor ataca Israelul