Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Video MAE "recomandă ferm" cetăţenilor români să părăsească Libanul. Nivel de alertă 8/9: Evitaţi orice călătorie

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) le recomandă ferm românilor din Liban să părăsească teritoriul acestui stat, în contextul evoluţiilor recente ale situaţiei de securitate din Orientul Mijlociu şi riscului crescut de escaladare. Tot astăzi, Franța şi-a îndemnat cetăţenii să părăsească Libanul pe fondul creșterii tensiunilor în regiune, scrie Reuters.

de Redactia Observator

la 05.08.2024 , 13:20

MAE a transmis duminică o recomandare românilor din Liban să părăsească teritoriul acestui stat.

Redăm mai jos, integral, comunicatul MAE:

"Ministerul Afacerilor Externe (MAE) reamintește că, în contextul evoluțiilor recente ale situației de securitate din Orientul Mijlociu și riscului crescut de escaladare, este în vigoare un avertisment de călătorie pentru Republica Libaneză, nivel 8/9-EVITAȚI ORICE CĂLĂTORIE, pentru întreg teritoriul acestui stat, disponibil la https://www.mae.ro/node/2896.

Vezi și

MAE reamintește cetățenilor români existența riscurilor de securitate pentru integritatea cetățenilor, din cauza situației de securitate ce riscă să se deterioreze de o manieră impredictibilă, care afectează inclusiv disponibilitatea zborurilor comerciale și a rutelor de deplasare. MAE recomandă ferm cetățenilor români care se află deja pe teritoriul Republicii Libaneze să părăsească teritoriul acestui stat prin cursele aeriene încă disponibile. Totodată, MAE recomandă cu fermitate cetățenilor români care se află în Republica Libaneză să își înregistreze prezența la Ambasada României la Beirut. Datele de contact ale misiunii diplomatice sunt: Adresa:  Rue du Palais Présidentiel, Baabda, B.P. 40227. Website: http://beirut.mae.ro/ E-mail: [email protected]. Cetățenii români pot solicita asistență consulară la numerele de telefon ale Ambasadei României la Beirut: +961 5 924 849 apelurile fiind redirecționate către Centrul de Contact şi Suport al Cetățenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center în regim de permanență, precum și linia telefonică de urgență a Ambasadei României la Beirut: +961 76 775 503".

Pe acelaşi subiect

Francezii, îndemnați să părăsească Libanul

Şi Franța le-a recomandat duminică cetățenilor săi să părăsească Libanul pe fondul creșterii tensiunilor în Orientul Mijlociu, scrie Reuters. Ministerul francez a reiterat că le-a cerut cetățenilor francezi să nu călătorească în Liban. Decizia vine după ce sâmbătă Ambasada SUA la Beirut a îndemnat cetățenii americani să părăsească Libanul, iar celor care rămân le-a cerut să își "pregătească planuri de urgență" și să fie pregătiți să "se adăpostească pentru o perioadă mai lungă de timp". Un avertisment similar a venit și din partea ministrului britanic de externe, David Lammy, care a declarat că situația "s-ar putea deteriora rapid".

Iranul a amenințat cu represalii împotriva Israelului, pe care îl acuză de moartea șefului Hamas, Ismael Haniyeh, miercuri, la Teheran. Asasinarea sa a avut loc la câteva ore după ce Israelul l-a ucis pe comandantul Hezbollah Fuad Shukr la Beirut. Există temerea că Hezbollah din Liban, o grupare susținută de Iran, ar putea juca un rol important în orice astfel de represalii, care, la rândul lor, ar putea declanșa un răspuns israelian serios.

Premierul israelian Benjamin Netanyahu a afirmat că ţara sa se află la un "nivel foarte înalt" de pregătire pentru orice scenariu, "atât defensiv, cât şi ofensiv".

Parisul şi Washingtonul fac apel la "cea mai mare reţinere" în Orientul Apropiat şi Mijlociu

Şefii diplomaţiilor franceză şi americană, Stephane Sejourne şi respectiv Antony Blinken, au convenit sâmbătă, într-o convorbire telefonică, să ceară tuturor părţilor din Orientul Apropiat şi Mijlociu "să exercite cea mai mare reţinere" pentru a preveni o conflagraţie regională, a declarat Ministerul de Externe de la Paris, informează AFP. Cei doi înalţi oficiali şi-au împărtăşit "preocupările cu privire la creşterea tensiunilor" în această regiune, a declarat Christophe Lemoine, purtătorul de cuvânt al MAE francez. "Ei au convenit să continue să ceară tuturor părţilor să exercite cea mai mare reţinere pentru a preveni orice conflagraţie regională care ar avea consecinţe devastatoare pentru ţările din regiune", a adăugat el. Ei îşi vor continua totodată eforturile "comune" în vederea obţinerii unei încetări "de durată" a focului în Gaza.

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie. ...

Întrebarea zilei
Aţi dus flori sau alte cadouri în prima zi de şcoală?
Observator » Evenimente » MAE "recomandă ferm" cetăţenilor români să părăsească Libanul. Nivel de alertă 8/9: Evitaţi orice călătorie