Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Video "Voi, israelienii, veți plânge mult". Hezbollah a lansat zeci de rachete spre Israel, majoritatea interceptate de Iron Dome

Războiul mocneşte în Orientul Mijlociu. Peste noapte, Hezbollah a lansat zeci de rachete în nordul Israelului. Mare parte dintre proiectile au fost însă interceptate de sistemele de apărare şi nu au existat pagube majore sau victime. Între timp, au apărut noi detalii în cazul asasinării liderului Hamas. Ismail Haniyeh ar fi fost lichidat cu ajutorul unui dispozitiv exploziv ascuns cu luni în urmă în camera în care obişnuia să locuiască ori de câte ori se afla în Iran. 

de Redactia Observator

la 02.08.2024 , 09:24

Sirenele au sunat neîncetat aseară în nordul Israelului. Zeci de rachete au fost lansate dinspre Liban la doar câteva ore după ce liderul Hezbollah a promis răzbunare. Bombardamentul vine şi ca răspuns la atacul din Beirut de acum două zile, în care a fost ucis comandantul Hezbollah - Fuad Shukr.

"Inamicul trebuie să se aştepte la un răspuns inevitabil din partea noastră, cu voia lui Dumnezeu. Voi, israelienii, puteți să vă bucurați și să râdeți puțin, dar veți plânge mult! Nu ştiţi ce linii roşii aţi depăşit!", a declarat Hassan Nasrallah, liderul Hezbollah. 

Potrivit armatei lui Netanyahu, doar cinci dintre proiectile au intrat în spaţiul aerian al Israelului - restul au căzut în zone nelocuite, astfel că nimeni nu a fost rănit. La scurt timp după atac, a venit şi riposta. Israelul a ţintit locaţia de unde au fost trase rachetele.

Vezi și

Între timp au apărut informaţii noi cu privire la uciderea liderului Hamas, înmormântat ieri

Pe acelaşi subiect

Ismail Haniyeh ar fi fost lichidat cu ajutorul unui dispozitiv exploziv ascuns cu luni în urmă în camera în care obişnuia să locuiască ori de câte ori se afla în Iran.

Premierul Benjamin Netanyahu a dat asigurări că va răspunde oricărei agresiuni din partea grupărilor palestiniene.

"Ne așteaptă zile pline de provocări. Suntem pregătiți pentru orice scenariu, dar vom rămâne uniți împotriva oricărei amenințări. Israelul va taxa scump orice agresiune", a spus Netanyahu.

În acest context, gruparea Hezbollah şi-a reafirmat nevinovăţia în cazul atacului de pe Înălţimile Golan, în care şi-au pierdut viaţa 12 adolescenţi.

Finanţate de Iran, grupările teroriste au înconjurat Israelul

 La nord, Hezbollah acţionează în Liban. Hamas lansează atacuri din Gaza, iar rebelii Houthi, din Yemen, s-au alăturat coaliţiei în ciuda distanţei de peste 2.000 de kilometri. 

Din cauza riscurilor tot mai mari ale unei escaladări, ministerul român de Externe a emis avertizare de călătorie în Israel, Iran şi Liban. 

În cele trei ţări trăiesc peste 200.000 de români. Statele Unite, Franţa şi Belgia, plus numeroase alte ţări le-au cerut cetăţenilor lor să nu călătorească în zonă sau să plece urgent, dacă se află deja acolo. 

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Întrebarea zilei
Aţi putea să vă îndepliniţi sarcinile de serviciu într-un interval de lucru mai scurt?
Observator » Ştiri externe » "Voi, israelienii, veți plânge mult". Hezbollah a lansat zeci de rachete spre Israel, majoritatea interceptate de Iron Dome