Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Video Netanyahu avertizează că vor urma zile dificile pentru Israel: "Suntem într-o luptă împotriva axei malefice a Iranului"

Benjamin Netanyahu avertizează că vor urma zile dificile pentru Israel după atacul în care liderul politic al Hamas a murit. Deşi nu a revendicat bombardamentul, Israelul spune că este pregătit pentru orice scenariu. Cele două atacuri au stârnit îngrijorare la nivel internaţional. Ministerul român al Afacerilor Externe le reaminteşte românilor să evite călătoriile în Israel şi Liban.

de Redactia Observator

la 01.08.2024 , 10:01

Cele două atacuri care au zguduit Orientul Mijlociu au avut loc la şase ore distanţă. Benjamin Netanyahu a confirmat că ultimele săptămâni au fost marcate de lovituri zdrobitoare ale armatei israeliene asupra forţelor teroriste. 

"Încă de la începutul războiului am transmis că suntem într-o luptă împotriva axei malefice a Iranului. La nivel internaţional, în Congresul american, am menţionat în urmă cu câteva zile cele trei mari ramuri ale acestei axe: Hamas, rebelii Houthi şi Hezbollah - cei trei H", a declarat Benjamin Netanyahu, premierul Israelului.

Israelul a revendicat imediat atacul asupra Beirutului în care Fuad Shukr, comandatul militar al organizaţiei Hezbollah, a murit. Gruparea teroristă a confirmat moartea sa abia la o zi după bombardament. Chiar şi aşa, oficialii israelieni nu au spus dacă se află sau nu spatele celui de-al doilea atac din Teheran în care liderul politic al Hamas a fost ucis.

Vezi și

Netanyahu spune că vor urma zile dificile pentru Israel

Pe acelaşi subiect

"După atacul din Beirut, au apărut ameninţări din toate direcţiile. Suntem pregătiţi pentru orice scenariu şi vom rămâne uniţi şi hotărâţi împotriva oricărei ameninţări. Israelul va provoca un preţ mare oricărei agresiuni împotriva noastră, indiferent de unde ar veni", a declarat Netanyahu.

Ismail Haniyeh se afla în locuinţa sa din Teheran când o rachetă lansată din afara ţării a lovit clădirea.

Cu doar câteva ore înainte, Haniyeh participase la învestirea noului preşedinte al Iranului. 

După ce a preluat conducerea politică a Hamas, în 2017, era pe lista neagră a Israelului. În cele 8 luni de război el a transmis zeci de mesaje de sfidare.

"În ciuda prețului mare și teribil plătit de Gaza și de poporul palestinian, entitatea sionistă nu a reușit să-și atingă obiectivele militare şi strategice", spunea Ismail Haniyeh.

În locul său ar urma să vină Khaled Meshaal, spun unele voci. El a devenit cunoscut în întreaga lume în 1997, după ce a fost injectat cu otravă de agenţii israelieni, într-o tentativă de asasinat eşuată. Totul a avut loc pe o stradă din faţa biroului său din capitala iordaniană Amman.

Uciderea lui Haniyeh a dus la o serie de proteste

În Teheran, sute de oameni au ieşit în stradă cerând răzbunare pentru atacul asupra liderului.

Aproape o mie de iordanieni s-au adunat în apropiere de ambasada Israelului din Amman unde şi-au exprimat nemulţumirea faţă de cele întâmplate. Inclusiv membrii Consiliului de Securitate al ONU s-au întrunit de urgenţă şi au condamnat cele două atacuri.

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Întrebarea zilei
Aţi putea să vă îndepliniţi sarcinile de serviciu într-un interval de lucru mai scurt?
Observator » Ştiri externe » Netanyahu avertizează că vor urma zile dificile pentru Israel: "Suntem într-o luptă împotriva axei malefice a Iranului"