Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Video Un alt bărbat a fost împușcat mortal în apropiere de Convenția Națională Republicană din SUA. Ar fi îndreptat două cuțite spre polițiști

Apar noi detalii în cazul tentativei de asasinat a lui Trump. De săptămâni bune, autoritățile americane ar fi obținut informații conform cărora Iranul a complotat să îl asasineze pe republican. Asta înseamnă că la mitingul din Pensylvania, fostul lider de la Casa Albă avea deja un nivel de securitate sporit faţă de normal. Şi totuşi, atacatorul de 20 ani tot s-a putut desfăşura în voie. Ieri, chiar în apropierea locului unde se desfășoară Convenția Națională Republicană, ofițerii de poliție au împușcat mortal un bărbat. 

de Redactia Observator

la 17.07.2024 , 09:35

Se pare că Donald Trump a fost ţinta unui complot de asasinare pus la cale de Iran, potrivit unor dezvăluiri făcute de postul american CNN. E o ameninţare recentă, care până acum nu s-a dovedit că ar avea vreo legatură cu atacul eşuat din weekend asupra republicanului. Însă asta înseamnă că la mitingul din Pensylvania fostul lider de la Casa Albă avea deja un nivel de securitate sporit faţă de normal. Chiar şi aşa, atacatorul de 20 ani tot a reuşit să deschidă focul asupra fostului preşedinte. 

Pericolele par să îl pândească în continuare pe Donald Trump

Ieri, ofițerii de poliție din Milwaukee au împușcat mortal un bărbat în apropierea locului unde se desfășoară zilele acestea Convenția Republicană, eveniment la care participă şi Trump. Un martor a declarat că bărbatul avea în mână două cuțite, pe care le-a îndreptat spre poliție chiar înainte de împușcătura fatală.

Vezi și

"Îl cunoșteam personal pe cel care a fost împușcat. Un tip foarte drăguț care nu ar fi rănit pe nimeni, așa că sunt furios pentru ca a fost împușcat astăzi", a declarat un martor.

Pe acelaşi subiect

Între timp, într-un interviu acordat postului Fox News, noul vicepreşedinte ales de Trump, J.D Vance, a criticat modul în care Biden a gestionat războiul dintre Rusia și Ucraina și l-a lăudat pe republican.

"Rusia nu ar fi invadat Ucraina dacă Donald Trump ar fi fost președinte. Toată lumea este de acord cu acest lucru. Chiar și mulți dintre colegii mei democrați sunt de acord, în particular, cu acest lucru. Am cheltuit 200 de miliarde de dolari. Care este scopul? Ce încercăm să realizăm?", a declarat Vance, candidat republican la vicepreședinție.

J.D. Vance este şi un foarte vocal oponent al dreptului la avort, chiar dacă sarcina este rezultatul unui incest sau al unui viol. Singura excepţie pe care o acceptă este întreruperea sarcinii în cazul în care viaţa viitoarei mame este în pericol. 

Biden şi-a reluat campania pentru prima dată de la tentativa de asasinare a lui Trump

A vorbit despre cum violenţa politică ar trebui oprită, însă nu a ezitat să îl ia în vizor pe Trump, pe care l-a atacat.

"Ei bine, iată adevărul despre motivul pentru care președinția lui Donald Trump a fost un iad pentru America de culoare. Nu ne-a lăsat loc să facem ceea ce ar trebui să facem, să investim în lucruri care afectează viețile oamenilor, cum ar fi îngrijirea copiilor, îngrijirea bătrânilor și multe altele care cresc economia și ajută oamenii", a spus Biden.

Nikki Haley, unul dintre cei mai mari rivali ai lui Trump, a declarat în cadrul unui discurs ţinut la convenţia republicană că este acum de partea lui. 

"Donald Trump are sprijinul meu. Punct. Dacă vom mai avea patru ani cu Biden sau o singură zi cu Harris, țara noastră va fi mult mai rău. Pentru binele națiunii noastre. Trebuie să îl susţinem pe Donald Trump", a declarat Nikki Haley.

În paralel cu convenţia, FBI continuă ancheta privind atentatul. Forţele de ordine au descoperit că Matthew Crooks a mers la un poligon vineri, cu o zi înainte de atac. Sâmbătă el a cumpărat o scară de la un magazin de bricolaj şi 50 de gloanţe. Motivele atacului rămân însă un mister.

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie. ...

Întrebarea zilei
Aţi avea încredere să cumpăraţi o locuinţă nouă cu criptomonede?
Observator » Ştiri externe » Un alt bărbat a fost împușcat mortal în apropiere de Convenția Națională Republicană din SUA. Ar fi îndreptat două cuțite spre polițiști